Afbeelding
AmstelveenSport

AmstelveenSport houdt thuiswerkers in beweging

22 januari 2021 om 10:37 Overig

AMSTELVEEN ‘Beweeg krachtig en kort met AmstelveenSport’ is de slogan waarmee AmstelveenSport zoveel mogelijk thuiswerkers in beweging wil houden.

Bij thuiswerken zijn er minder natuurlijke werkonderbrekingen dan op kantoor. Er wordt bijvoorbeeld niet naar een collega of een vergaderruimte gelopen en er worden minder klanten bezocht. Een thuiswerker zit langer dan normaal aan één stuk achter de computer en voelt zich aan het einde van de dag vaak stijf en moe. Dat kan worden voorkomen door elk halfuur een mini workout te doen of in ieder geval een paar oefeningen.  

AmstelveenSport heeft beweegvideo’s gemaakt met mini workouts van maximaal 5 minuten. Om thuiswerkers daarvoor enthousiast te maken, vraagt AmstelveenSport werkgevers om een persoonlijke boodschap voor de onderneming op te nemen met de telefoon in liggende stand. In deze video moedigen zij hun werknemers aan drie keer per dag een mini workout te doen. Ook wordt de werkgever gevraagd zelf een oefening van circa 30 seconden op te nemen met de telefoon in liggende stand. De oefening wordt afgesloten met een slotboodschap. Wie hulp nodig heeft bij de opname van de introductievideo, kan terecht bij AmstelveenSport.

De introductie, oefening en slotboodschap wordt om één van de workout-video’s van AmstelveenSport heen gebouwd. De werkgever krijgt dan een link naar de video zodat deze binnen de organisatie verspreid kan worden. Om afwisseling te krijgen in de oefeningen kunnen ook andere workouts van AmstelveenSport gedaan worden. Die zijn te vinden op www.amstelveensport.nl.
AmstelveenSport wil de thuiswerkers in heel Amstelveen elk half uur in beweging te krijgen en vraagt de deelnemers om een andere organisatie uit te dagen om mee te doen aan deze actie. Zij kunnen de contactgegevens van de woordvoerder van die organisatie sturen naar AmstelveenSport.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie