Afbeelding
ASV De Poelster

Gratis schaatsclinic De Poelster op Jaap Edenbaan voor kinderen tot en met 12 jaar

11 november 2020 om 14:25 Overig

AMSTELVEEN Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zaterdag 21 november meedoen aan een schaatsclinic van schaatsvereniging De Poelster op de Jaap Eden ijsbaan. Aansluitend bestaat de mogelijkheid om op zaterdag 5, 12 en 19 december drie vervolglessen te volgen.

Speciaal voor de jeugd tot en met twaalf jaar organiseert schaatsvereniging De Poelster een gratis kennismakingsclinic op de Jaap Eden ijsbaan op zaterdag 21 november van 9.20 uur tot 10.20 uur. De kinderen die het leuk vinden, kunnen daarna nog drie introductielessen volgen op zaterdag 5, 12 en 19 december. Hiervoor bedragen de kosten 7,50 euro in totaal.

Schaatsen is net als fietsen, meldt De Poelster: ‘als je het eenmaal geleerd hebt, dan verleer je het nooit meer. Als er dan een keer natuurijs ligt, kan je direct jouw schaatsen aandoen en genieten. En als er geen natuurijs is, kan je naar een kunstijsbaan, zoals de Jaap Edenbaan, waar je de hele winterperiode kan schaatsen.’

Kinderen die al eens geskeelerd hebben en ook schaatsend snel willen zijn, zijn welkom. Maar de clinic is ook heel geschikt voor kinderen die nog een beetje onzeker zijn op het gladde ijs. Zaterdag 21 november kan de jeugd zelf beleven of schaatsen de nieuwe hobby wordt. De Poelster is een hardrijdersvereniging en deelnemen kan alleen met noren of onderbindschaatsen. Daarbij zijn een helm en handschoenen/wanten voorgeschreven. Nog geen eigen schaatsen of helm? Bij de Jaap Eden IJsbaan kunnen die hiervoor met korting gehuurd worden. Wie mee wil doen kan kijken op www.poelster.nl voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie