Het sport[park van RODA '23 is gesloten.
Het sport[park van RODA '23 is gesloten. RODA '23

Sportwedstrijden en trainingen in Amstelveen afgelast wegens coronavirus

14 maart 2020 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN De meeste sportwedstrijden en trainingen zijn tot en met 31 maart afgelast door de sportbonden en clubs. De maatregel komt voort uit het besluit van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in Nederland af te gelasten. Ook in Amstelveen zal het de komende weken stil blijven op de velden.

Zo heeft het bestuur van RODA '23 donderdag na de persconferentie van het kabinet per direct alle  trainingen afgezegd in verband met de afgekondigde maatregelen. De vastgestelde wedstrijden waren toen reeds door de KNVB tot 31 maart afgelast, Het sportpark RODA '23 aan de Noorddammerweg werd gesloten. Voor wat betreft de trainingen van volgende week en verder neemt het bestuur dit weekeinde een besluit.

Ook Amstelveen Heemraad heeft donderdag per direct de trainingen gestopt. Vandaag komt het bestuur bij elkaar om het beleid voor de komende weken te bepalen.

SCHOOLVOETBAL NFC meldt tot nader bericht gesloten te blijven. Ook bij Rkavic zullen er geen wedstrijden en trainingen plaatsvinden. Dit geldt ook voor schoolvoetbal op 18 en 25 maart.

Het bestuur van Sporting Martinus besloot eveneens direct om alle trainingen af te gelast. 'We willen geen risico nemen door onze leden en bezoekers bloot te stellen aan mogelijke besmetting. De maatregel geldt in ieder geval vanaf vandaag tot en met volgende week. Het ziet ernaar uit dat de maatregel kan duren tot 1 april.'

De KNVB heeft alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen tot en met 31 maart gecanceld. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB adviseert alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. "We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal."

HOCKEY Ook hockeybond KNHB heeft donderdag per direct alle wedstrijden in het land tot en met 31 maart  afgelast. na de door het RIVM en het kabinet afgekondigde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. .De bond verzocht verder om per direct alle overige hockeyactiviteiten zoals trainingen en bijeenkomsten af te gelasten tot en met 31 maart.

Hockeyvereniging HV Myra is is een van de Amstelveense vereniging die hier gehoor aan hebben gegeven. In dat kader werd vrijdag ook het Aprés Ski Trimhockeytoernooi afgelast. Ook de organisatie van het traditionele Paas-Hock-ei toernooi voor G-Hockeyers heeft moeten besluiten uit veiligheidsoverwegingen het toernooi niet door te laten gaan. 

Ook hockeyclub MHC Amstelveen schrapte donderdag per direct de trainingen. Dit weekend bekijkt het bestuur de actuele situatie en voert het overleg met betrekking tot het beleid van de omliggende clubs, de richtlijnen van de KNHB en van het RIVM.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie