Ron Berteling
Ron Berteling Naomi Heidinga

Prestigieuze oeuvreprijs voor oud-ijshockeyer en talentcoach Ron Berteling

10 februari 2020 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN Ron Berteling, voormalig ijshockeyer en talentcoach bij AmstelveenSport, ontvangt eind mei een hoge onderscheiding van de internationale ijshockeybond IIHF. De ijshockeybond heeft Ron Berteling onderscheiden met de Torriani Award. Dit is een prijs die de IIHF toekent aan spelers uit kleine ijshockeylanden om hen te eren voor hun exceptionele carrière.

Berteling speelde in totaal 213 interlands voor Nederland en nam ook deel aan de Olympische Winterspelen van 1980 (Lake Placid). Ron Berteling zet zich, samen met Berit Gunderson, in voor talentbegeleiding in Amstelveen en regio Amstelland. Samen helpen ze jonge talenten uit de sport- en cultuursector met de combinatie school en (top)sport.

Als oud- topsporter en coach weet Ron Berteling (door zijn kennis en ervaring) de talenten op de juiste manier te motiveren, zodat zij hun sportcarrière zo goed mogelijk kunnen combineren met school. Hij heeft in het verleden, samen met Agnes Brunninkhuis, meerdere succesvolle talenten begeleid, waaronder Enzo Leijnse (profrenner bij wielerploeg Sunweb), Carel Eiting (voetballer Ajax) en Kira Toussaint (olympisch zwemster).

In Amstelveen begeleiden talentcoaches Berteling en Gunderson ondertussen zo'n 185 talenten. Alle kinderen die wonen, sporten of naar de middelbare- school gaan in Amstelveen (zowel breedte- als topsport), mogen zich aanmelden bij AmstelveenSport. Voor meer informatie: www.amstelveensport.nl/talentbegeleiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie