Zilver voor Niveau 4.
Zilver voor Niveau 4. United Amstelveen

Succes voor turnclub United

23 december 2021 om 07:00 Atletiek

AMSTELVEEN Turnsters van de Middenbouw Niveau 4 en 5 van de Amstelveense turnvereniging United hebben eind vorige maand succes geboekt tijdens hun eerste wedstrijd in lange tijd. Ze behaalden respectievelijk een zilveren een gouden medaille bij een turntoernooi in de SportXperience Hal in Sloten in Amsterdam. Vanwege de coronamaatregelen hadden er in de 21 maanden daarvoor geen wedstrijden op de agenda gestaan. Na alle beperkingen was dit weer een graadmeter in teamverband. Dat was voor iedereen nieuw en spannend maar ook heel gezellig.

Ook voorafgaand aan de huidige lockdown was er natuurlijk een aantal beperkingen. Maar de dames trainden toen meerdere keren door de week en op de zondag. Om de betrokkenheid te vergroten binnen de turnvereniging is er tijdens de lockdown ook les gegeven op de donderdag via een Zoom-verbinding. Zo kon er toch op afstand getraind kon worden en werd de motivatie en samenhorigheid onderling enorm versterkt.

De inzet en bevlogenheid van de trainsters Madelief Voorbij, Maud Sanders en Madelon de Koning werd dan ook goed beloond toen de turndames zich eind november opmaakten voor hun eerste wedstrijd na een lang tijd van afwezigheid. Zaterdag 27 november toog het team van Niveau 4 bestaande uit Amanda Quak, Sofie van der Kleij, Diede van Leeuwen, Britt Spiegelenburg, Eleni Benits en Rozanne de Jong naar de SportXperience Hal in Sloten (Amsterdam). Het eerste onderdeel op de Brug werd goed volbracht en Sofie en Eleni wisten hier zelfs een 2de en 3de plek te behalen. Op de Sprong werd keurig op niveau geturnd en de gymnasten lieten ruime sprongen zien. Als laatste stond de Mat op de agenda, het lievelingstoestel van velen. Met een prachtige choreografie die was gecreëerd door de trainsters, straalden de turners van oor tot oor. Na afloop van dit turntoernooi namen ze de welverdiende zilveren medaille in ontvangst.

De dag erna, zondag 29 november, mocht het team van Niveau 5 zijn turnkwaliteiten laten zien op dezelfde sportlocatie. Het team bestaande uit Emma Benits, Arwen Teijsse, Faye Dubbers, Nicky Hoogendijk, Matilde Pires Silva en Lotte van der Laan hadden zich goed voorbereid. De dames trapten af op de Mat en lieten een goede oefening zien met veel nieuwe elementen. Het volgende onderdeel werd goed beloond door de jury die hoge cijfers gaf voor de geweldige hoge sprongen die werden gemaakt op de Sprong. 

Daarna volgde de Brug en de oefeningen op dit toestel werden stabiel uitgevoerd. Als laatste oefening stond de Balk op het programma en werden de zenuwen getest. Maar de dames lieten zich niet uit het veld slaan en de oefening werd met goede handstanden en sprongen afgesloten. Met spanning werd uiteindelijk gewacht op de prijsuitreiking. Dankzij de mooie uitvoeringen gingen de turnsters van Niveau 5 met een gouden medaille naar huis.

De trainers maar natuurlijk ook de ouders zijn maar wat trots op deze top-prestaties en dat proeft natuurlijk naar meer. Turnvereniging United Amstelveen wil dan ook alle leden, trainers en ouders bedanken voor hun support de afgelopen periode. Gekke tijden waarbij vaak met trainingen maar één ouder mee mocht als begeleiding, er geregeld niet getraind kon worden maar de dames lieten zich niet kisten met een geweldig resultaat tot gevolg: een zilveren en gouden medaille!

Niveau 5 (links) en Niveau 4 (rechts)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie