Het voormalige winkelpand van Hudsons Bay aan het Buitenplein.
Het voormalige winkelpand van Hudsons Bay aan het Buitenplein. Eddie de Blieck

Optie: supermarkt in deel pand

19 mei 2020 om 12:06

Eerste aanvraag ombouw pand Hudon's Bay

AMSTELVEEN Er komt mogelijk een supermarkt op de begane grond van het voormalige pand van Hudson's Bay aan het Buitenplein in het Stadshart. Volgens het college van B en W is een supermarkt in combinatie met detailhandel en kantoren, in de huidige onzekere tijden één van de weinige kansrijke ontwikkelingen voor het leegstaande grote pand.


Het pand is eigendom van A.S.R. Real Estate. Volgens A.S.R.-woordvoerder Jordi van Baardewijk is het bedrijf in constructief overleg met de gemeente en worden nu verschillende scenario’s uitgewerkt. ''Verdere details over de invulling van het pand in Amstelveen kunnen wij nog niet verstrekken,'' stelt hij.

Het ingrijpend gemoderniseerde winkelpand aan het Buitenplein staat sinds begin dit jaar leeg, nadat het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay na een kort avontuur in Nederland, de deuren van alle vestigingen sloot. Op dat moment was er nog goede hoop dat er snel een nieuwe invulling zou komen. Inmiddels is alles echter anders vanwege de coronacrisis. Gedeeltelijk invulling van het pand met een supermarkt in combinatie met andere functies, nog een van de weinige kansrijke mogelijkheden

De A.S.R.-woordvoerder kan nog geen details verstrekken. Het pand in Amstelveen is een van de vier die A.S.R. Real Estate heeft verhuurd aan Hudson’s Bay. (De andere drie staan in Leiden, Haarlem en Amersfoort). "Voor wat betreft de toekomst van deze panden gaat A.S.R. Real Estate vooralsnog uit van het behoud van de winkelfunctie op in ieder geval de begane grond en eerste etage. Een eventuele herbestemming van de overige etages vindt plaats in constructief overleg met de gemeenten," aldus Van Baardewijk.

Om het pand aan het buitenplein een kansrijke nieuwe bestemming te kunnen geven, is eerst een verbouwing noodzakelijk. Bij de gemeente is inmiddels een eerste aanvraag tot ombouwen van het gebouw binnengekomen.

Lees meer in premiumartikel op amstelveensnieuwsblad.nl of scan de QR-code met je smartphone

Afbeelding
Up Mountain, appartementen op de parkeergarage naast Hudson's Bay.