Wethouder Floor Gordon:
Wethouder Floor Gordon: "Samen met ondernemers en brancheorganisaties doen we wat mogelijk is om de lokale economie te laten doordraaien." Gemeente Amstelveen

Hulp voor lokale ondernemers

19 mei 2020 om 11:47

Gemeente steunt platform Amstelveen Helpt

AMSTELVEEN ‘AmstelveenHelpt.nl’ is een digitaal platform dat Amstelveense horeca, detailhandel en dienstverlening stimuleert in coronatijd. Om het platform te laten slagen is meer marketing en promotie nodig om het platform beter in de markt te zetten. Daarom steunt de gemeente dit platform.


Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Vanaf het begin van de coronamaatregelen staan wij als gemeente in de actiestand. We zijn voortdurend in gesprek met ondernemers,en brancheorganisaties en ondersteunen waar mogelijk. Samen met ondernemers en brancheorganisaties doen we wat mogelijk is om de lokale economie te laten doordraaien en de werkgelegenheid op peil te houden. Wij supporten het initiatief ‘Amstelveen Helpt’ van harte. Ook ‘Koop lokaal’ is namelijk belangrijk voor onze economie. Dus kijk ook eens op amstelveenhelpt.nl en steun zo Amstelveense ondernemers.’’


Amstelveen Helpt initiatiefnemer Hans Boersma: “Vanaf dag één reageert iedereen enthousiast en hebben we al veel ondernemers kunnen helpen. Er zijn nu ruim 5.100 bezoekers op de website geweest sinds 12 april en we hebben voor nu al zeker 12.000 euro aan omzet weten te realiseren voor Amstelveense ondernemers.


CLARA MARIA Een mooi voorbeeld is het kaaspakket van Clara Maria uit Amstelveen. Sinds we het kaaspakket op onze socialmedia kanalen hadden gezet liep de mailbox binnen 24 uur vol met 150 orders. Voor Clara Maria is dat natuurlijk geweldig nieuws. Dat deze actie zo goed zou lopen had ik niet verwacht en het geeft aan hoeveel Amstelveners graag lokale ondernemers een hart onder de riem willen steken in deze moeilijke tijden. Inmiddels zijn er al meer dan 400 bestellingen!”


ANNA Amstelveen heeft het zwaar doordat er door de coronamaatregelen geen bezoekers meer zijn en de omzet is opgedroogd. ANNA was één van de eerste ondernemingen op Amstelveen Helpt. Peter Kluskens van ANNA Amstelveen: “Wij zijn blij met de extra aandacht en omzet. Onze weekaanbiedingen doen het goed. We hebben een drive-in voor de deur van de Annakerk gemaakt. Daar kunnen klanten eten en drinken afhalen. Heel goed dat dit platform Amstelveen Helpt er is en dat de gemeente dit ondersteunt.”


Sinds 12 april is Amstelveen Helpt live en heeft ondertussen meer dan dertig ondernemers geholpen aan extra omzet en bereik. Het platform is opgezet door Digital Wizards (een online marketingbureau in Amstelveen) en wordt pro bono in de lucht gehouden en ondersteund qua support en marketing. Dankzij sponsors en partners kunnen horecabedrijven en winkels gratis deelnemen aan dit platform. Het platform wordt ondersteund door sponsoren uit Amstelveen zoals de Rabobank, Peters en Partners en Gemeente Amstelveen.


Hans Boersma: “Dankzij sponsoren kunnen we het platform gratis aanbieden en marketingbudget gebruiken voor bereik. Dus wil je sponsor worden meld je aan op de site. Ondernemers kunnen zich gratis via de site aanmelden.”