De voltooiing van de rotonde laat nog even op zich wachten.
De voltooiing van de rotonde laat nog even op zich wachten. Monique Sons

Kunstwerk op rotonde Keizer Karelplein later

19 mei 2020 om 14:16

AMSTELVEEN Het kunstwerk dat moet komen op de nieuwe rotonde op het Keizer Karelplein is (opnieuw) vertraagd. Dat heeft wethouder Rob Ellermeijer geantwoord op vragen van de raadsleden Bert de Pijper (ChristenUnie) en Stieneke Kruijer (GroenLinks).

De bedoeling was dat het driedelige kunstwerk ‘Whispering Seaweed’ van kunstenares Margot Berkman op 7 april geplaatst zou worden en op 19 april onthuld. De coronacrisis maakte dat onmogelijk. “De bronsgieterij waar het beeld gemaakt zou worden, bevond zich in het Brabantse Cuijk, het episch centrum van de coronacrisis,” aldus Ellermeijer. “Daardoor moest het werk worden gestaakt, maar inmiddels is dat weer opgestart. De bedoeling is nu dat op 24 augustus de onthulling plaatsvindt en dat betekent dat het eerder in augustus op de rotonde wordt geplaatst.”
De onthulling wordt gekoppeld aan een presentatie van kindertekeningen, gemaakt door leerlingen van enkele scholen, in het Cobra Museum, dat op 1 juni weer open gaat. Ze blijven daar te zien van 24 augustus tot eind september. Mogelijk gelden er op 24 augustus nog wel sociale beperkingen vanwege corona, waardoor voor de bij de presentatie verwachte 200 tot 250 kinderen, ouders en andere genodigden volgens Ellermeijer in groepen verdeeld moeten worden. Het kunstwerk had aanvankelijk meteen bij de voltooiing van de rotonde eind vorig jaar geplaatst moeten worden.


Straatroof

AMSTELVEEN De politie zoekt de verdachte en getuigen van de straatroof waarbij een 85-jarige vrouw zwaargewond raakte. Woensdagavond 26 februari probeerde een nog onbekende jongen haar tas te stelen op Borssenburg in Amstelveen-Noord. De recherche doet uitgebreid onderzoek naar deze poging straatroof en is dringend op zoek naar een verdachte of meer informatie over het incident.

Het slachtoffer liep die avond rond 19.00 uur alleen op de stoep van Borssenburg. Om haar schouder droeg ze een tas. Opeens merkte ze hoe iemand van achteren hardhandig aan de tas trok. De tas werd daarna naar voren getrokken, maar ze liet niet los, viel voorover op de grond en kwam hard op haar hoofd, handen en knieën terecht. Het slachtoffer schreeuwde het uit. Een toegesnelde ambulance bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis. De tas van het slachtoffer lag nog op straat. De politie zoekt naar een verdachte: het is een man van circa 20 jaar met een lichte huidskleur en slank postuur en circa 1.75 tot 1.80 meter lang. Hij fietste, nadat de straatroof mislukte, weg richting de Rembrandtweg.

Informatie doorgeven kan via opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.