Afbeelding
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Alexander Dzhanibekyan wint ticket voor WK Rotax Max in Bahrein

21 oktober 2021 om 07:27 Autosport

AMSTELVEEN Amstelvener Alexander Dzhanibekyan (17) won zondag in Berghem tijdens het NK van Chrono Karting voor de tweede keer op rij een ticket voor deelname in de DD2-klasse aan het WK voor Rotax Max-rijders in Bahrein. “Het scheelde maar een punt of vier, vijf”, zei Alexander na afloop van het NK-weekeinde. In Berghem werden zaterdag en zondag de zesde en zevende ronde van het Nederlands kampioenschap verreden. “Het was op het nippertje. Ik werd achtste in de finale. Maar mijn concurrent Bas van Vlimmeren werd zevende door klikbumper. Het ging tussen mij en hem, het hele weekend lang.” 

Alexander won zaterdag de finale maar zondag werd het een ander verhaal. Er waren problemen met de kart. Teambaas Erwin Montfoort: “We hadden een plan bedacht en dat werkte niet, dus moesten we helemaal opnieuw beginnen. En dat resulteerde erin dat we de finale in gingen met zes punten voorsprong. Alexanders concurrent pakte in de finale al in de eerste ronde de eerste plek, dus wij moesten vijfde eindigen of hoger om gelijk te staan.”

Alexander: “Aan het eind van de race ging het allemaal door elkaar heen. Het ging tussen mij en Bas. Na de vorige ronde in Eindhoven stonden we qua punten precies gelijk met een schrapresultaat. Gisteren en vandaag moesten we allebei knallen. In de finale zojuist werd het pas bekend. Ik wist niks zeker. Ik wist dat ik een klikbumper had, dus ik dacht: ‘het wordt hem niet’. En toen hoorde ik dat hij ook een klikbumper had en toen dacht ik: ‘het wordt hem wel’. 

Het is voor Alexander het tweede ticket op rij. Vorig jaar won hij het ook, maar toen ging het evenement niet door vanwege corona. Van 11 tot en met 18 december mag hij nu in Bahrein in de herkansing. Het afgelopen seizoen verliep niet echt soepel. “Het jaar begon met een DNS tijdens de eerste ronde van het NK in Mariembourg. De kart startte niet in de prefinale en in de finale weer niet. Dat waren twee schrapresultaten. Later in het jaar was er ook nog wat pech dus er mochten geen fouten gemaakt meer worden. Daarom ben ik ook zo blij, want het jaar begon zo slecht. En ik heb het toch nog goed weten te maken. Ik ben trots op mezelf en trots op Montfoort Motorsports. Hun ondersteuning was echt geweldig. Met elk technisch probleem kwam iedereen bij elkaar. Iedereen hielp elkaar het hele jaar door. Dat vond ik helemaal geweldig.” 

Lees meer over Alexander in het artikel: Sporttalent Alexander Dzhanibekyan: ‘Karten is fysiek zware sport’


Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie