Een van de optredens tijdens het Diwali Festival in 2019.
Een van de optredens tijdens het Diwali Festival in 2019. Naomi Heidinga

Diwali Festival dit keer niet overdekt, maar buiten op Stadsplein

21 oktober 2021 om 10:44 Evenementen

AMSTELVEEN Het Stadsplein is zaterdag 30 oktober van 12.00 tot 19.00 uur het toneel van de 13de editie van het Diwali Festival Amstelveen. Vorig jaar kon het Indiase festival in het Stadshart niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar werd er een aangepaste online editie gehouden. Ook dit jaar is het festival anders dan anders en gelden er nog extra regels. Zo wordt het evenement niet in een festivaltent gehouden, maar buiten op het Stadsplein. Bovendien is registratie verplicht via de website van de festivalorganisatie en moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs (QR-code) tonen. Zonder registratie is geen toegang tot het terrein mogelijk.

Diwali is een van de belangrijkste feesten in India. Met het lichtjesfeest wordt gevierd dat het goede wint van het kwade en dat het licht altijd sterker is dan de duisternis. De viering vindt dit jaar op 4 november plaats. 

Voorafgaand aan de Indiase feestdag wordt sinds 2008 op het Stadsplein het Diwali Festival gehouden. De gemeente Amstelveen is hier al jaren bij betrokken omdat zij graag verschillende culturen bij elkaar wil brengen om meer begrip te creëren. Amstelveen heeft een groot aantal inwoners de afkomstiog zijn uit India. Met ruim 4.500 personen is het de grootste internationale gemeenschap in Amstelveen.

Tijdens het festival kunnen bezoekers onder meer genieten van optredens van Navras Bollywood Amsterdam, Turn it Loose, Natanam Academy of Dance Arts, Balli Kalsi on the Dhol Bhangra Group, Saxy Mr. S., Natya Sudha, Desi Steps en de Madan Dance Group.

Registreren voor het festival kan via de website van de organisatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie