PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Toenemende druk op Amstelveense sportaccommodaties verwacht vanuit Amsterdam

Overig
Foto: Pixabay
2 sep 2021, 16:00
De verwachting is dat de druk op sportaccommodaties in Amstelveen Noord verder zal toenemen, ook bij voetbalverenigingen.
De verwachting is dat de druk op sportaccommodaties in Amstelveen Noord verder zal toenemen, ook bij voetbalverenigingen.
AMSTELVEEN

Amstelveen houdt rekening met toenemende druk op de Amstelveense sportaccommodaties vanuit Amsterdam. Deze verwachting is gebaseerd op de grote hoeveelheid woningen die de hoofdstad in de planning heeft staan, ook aan de zuidkant van de stad. De capaciteit van de sportaccommodaties in Amsterdam groeit daarbij onvoldoende mee. Daarmee bestaat volgens het gemeentebestuur van Amstelveen ‘een groot risico’ dat steeds meer Amsterdammers in Amstelveen gaat sporten. De druk vanuit de hoofdstad is nu al merkbaar bij de hockeyverenigingen in het Amsterdamse Bos en op het sportpark ‘t Loopveld dat op Amstelveens grondgebied aan de rand van Amsterdam ligt. De verwachting is dat de druk ook in Amstelveen Noord verder zal toenemen, ook bij voetbal- en tennisverenigingen.

De toekomstverwachting is opgenomen in de nieuwe nota ‘Sport en Bewegen’. Hoewel Amstelveen momenteel over voldoende sportaccommodaties beschikt, kan er door de druk vanuit Amsterdam of sterke toename van het eigen aantal inwoners op termijn een tekort ontstaan. Zo zal de verwachte bevolkingsgroei door de bouw van de nieuwe wijk De Scheg (ten zu..

Deel dit artikel via: