PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Toenemende drukte op recreatievoorzieningen in en rond Amstelveen verwacht

Recreatie
Foto: Joop Touw
23 mrt 2022, 16:00
Vanwege het groeiend aantal inwoners en het weer aantrekkende toerisme wordt een grotere druk op recreatiegebieden zoals het Amsterdamse Bos verwacht.
Vanwege het groeiend aantal inwoners en het weer aantrekkende toerisme wordt een grotere druk op recreatiegebieden zoals het Amsterdamse Bos verwacht.
AMSTELVEEN

Vanwege het toenemende toerisme en het groeiend aantal inwoners wordt tot 2030 een toenemende druk op de recreatievoorzieningen zoals het Amsterdamse Bos en de Ouderkerkerplas verwacht. Dat blijkt uit een onderzoek naar de draagkracht voor toerisme en recreatie in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Uit het onderzoek blijkt ook dat er voor de regio Amstelland-Meerlanden op dit gebied nog ontwikkelkansen zijn. De omvang van toerisme en recreatie is hier nog relatief beperkt. Door de recreatieve en toeristische bestemmingen aantrekkelijker te maken voor toeristen en de eigen inwoners kan desgewenst van de verwachte groei in deze sector gebruik gemaakt worden. 

Het onderzoek is in opdracht van de MRA uitgevoerd door het Bureau Buiten en het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Volgens de onderzoekers is er meer aandacht nodig voor recreatie, alleen al omdat de behoefte aan recreëren in eigen omgeving toe zal nemen door de verwachte bevolkingsgroei. In totaal komen er in de Metropoolregio naar verwachti..

Deel dit artikel via: