PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Overleg over overname interieur kerk in Workum door Urbanuskerk in Bovenkerk

Overig
Foto: Foto archief BDU/gemeente Amstelveen
15 jan 2022, 16:00
Drukbezochte herdenking van de brand buiten bij de Urbanuskerk in september 2019. De herbouw van de kerk is inmiddels in volle gang.
Drukbezochte herdenking van de brand buiten bij de Urbanuskerk in september 2019. De herbouw van de kerk is inmiddels in volle gang.
AMSTELVEEN

De St. Urbanuskerk in Bovenkerk neemt eind dit jaar naar verwachting een groot deel van het interieur van de St. Werenfriduskerk uit het Friese Workum over. Overleg hierover is nog gaande tussen beide partijen. Een groot deel van het interieur van de monumentale kerk in Bovenkerk werd in september 2018 verwoest door een uitslaande brand. Het interieur van de eveneens monumentale kerk in Workum komt beschikbaar omdat dit rijksmonument wordt verbouwd tot een complex met zorgappartementen. 

Deken-pastoor Eugène Jongerden van de RK parochie Amstelland tekende op 10 juni 2021 met pastoor Arjen Bultsma van de Zalige Titus Brandsmaparochie (waar de kerk in Workum onder valt) al een intentieverklaring voor de overname van het interieur. Het gaat daarbij onder meer om grote interieurstukken zoals de altaren, de preekstoelen, het Adema-or..

Deel dit artikel via: