PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Mogelijk uitruil gebieden om extra kosten onderhoud Amsterdamse Bos te verdelen

Natuur en milieu
Foto: Joop Touw
31 mei 2022, 16:00
Om de extra kosten van beheer en onderhoud van het het Amsterdamse Bos te dekken zoekt Amsterdam samenwerking met onder meer Amstelveen.
Om de extra kosten van beheer en onderhoud van het het Amsterdamse Bos te dekken zoekt Amsterdam samenwerking met onder meer Amstelveen.
AMSTELVEEN

Er is jaarlijks zeker 4 miljoenen euro extra nodig voor beheer en onderhoud van het Amsterdamse Bos. Het benodigde bedrag loopt op naar 7 miljoen euro in 2030. Dat meldt het college van B en W van Amsterdam aan de gemeenteraad in de hoofdstad. Het bos ligt grotendeels op Amstelveens grondgebied, maar wordt nu nog volledig beheerd door Amsterdam. Om de extra kosten te dekken zoekt Amsterdam samenwerking met onder meer Amstelveen. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijke uitruil van gebieden. Als voorbeeld noemt het stadsbestuur daarbij Zorgvlied in ruil voor het zuidelijke deel van het Amsterdamse Bos. Begraafplaats Zorgvlied is nu een Amstelveense enclave die omgeven wordt door Amsterdamse grondgebied.  

Het stadsbestuur is op zoek naar oplossingen om de extra onderhoudskosten van het Amsterdamse Bos te kunnen dekken. Anders dan bij andere grote recreatiegebieden komen de kosten voor het beheer en onderhoud van het bos nu nog geheel voor rekening van Amsterdam. Bijkomend probleem is dat er sinds de jaren tachtig geen extra structureel budget voo..

Deel dit artikel via: