PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Lokaal zuivelmerk Boeren van Amstel maakt doorstart: ‘Zonde om dit verloren te laten gaan’

Natuur en milieu
Foto: pr / Bram Schilling
3 jun 2021, 16:00
 Van de opbrengst van de melkverkoop gaat een percentage naar methodes om het boerenland geschikt te houden voor weidevogels.
Van de opbrengst van de melkverkoop gaat een percentage naar methodes om het boerenland geschikt te houden voor weidevogels.
AMSTELVEEN

Het lokale zuivelmerk Boeren van Amstel heeft een doorstart gemaakt nadat de boerencoöperatie achter het merk begin mei failliet was verklaard. De volle melk van de boeren uit Amstelland staat inmiddels weer in de schappen van supermarkten en wordt weer afgenomen door horecabedrijven in de regio. Van de opbrengst van de melkverkoop gaat een percentage naar methodes om het boerenland geschikt te houden voor weidevogels. ‘’Het is zonde om dit verloren te laten gaan,” stelt directeur Michel Penterman. 

De melkveehouderscoöperatie Boeren van Amstel werd in 2017 opgericht door 22 boeren, van wie er zeven uit Amstelveen komen. In 2018 nam de coöperatie met steun van onder meer de Vogelbescherming en het Nationaal Groenfonds een eigen kleine zuivelfabriek in Ouderkerk in gebruik. Daar ging toen de productie en verkoop van volle melk en later ook y..

Deel dit artikel via: