PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Amstelveense doet mee aan Tour de Mont Blanc voor stichting Melania

Maatschappelijk
Foto: Caroline van Dijk
2 jun 2021, 17:00
Caroline van Dijk tussen kinderen uit Rwanda die ze in 2019 ontmoette tijdens haar deelname aan een fietstocht voor Melania door dat land.
Caroline van Dijk tussen kinderen uit Rwanda die ze in 2019 ontmoette tijdens haar deelname aan een fietstocht voor Melania door dat land.
AMSTELVEEN

De Amstelveense Caroline van Dijk doet in september mee aan de Tour de Mont Blanc, een sponsorbergwandeltocht  rond de hoogste top van de Alpen op de grens van Frankrijk, Italië en Zwitserland. De opbrengst is bestemd voor stichting Melania die kansarme ondernemende vrouwen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika ondersteunt. ‘’Ik wil graag iets doen voor mensen die het minder goed hebben,” vertelt de Amstelveense. Met de opbrengst van de sponsoractie worden vrouwen in het zuiden van India geholpen die een eigen naai-atelier willen starten om aan uitbuiting in textielfabrieken te kunnen ontsnappen. Belangstellenden die mee willen lopen om het goede doel te steunen, kunnen zich aanmelden en ook sponsorbijdragen zijn van harte welkom.

De Tour de Mont Blanc is een meerdaagse bergwandeltocht van 170 kilometer met hoogteverschillen van ruim 1.000 meter per dag. De deelnemers lopen van 3 tot en met 12 september de bestaande trail rondom het Mont Blanc-gebergte door Frankrijk, Italië en Zwitserland. Onderweg overnachten ze in berghutten. ‘’Eigenlijk hadden we een fietstocht in het..

Deel dit artikel via: