PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Doortrekking Amstelveenlijn naar Uithoorn officieel van start gegaan

Verkeer en vervoer
Foto: René de Leeuw
25 jan 2022, 16:43
Een 15G tram vertrekt vanaf het opstelterrein ten zuiden van Westwijk. Het opstelterrein is nu nog het eindpunt van de Amsteltram.
Een 15G tram vertrekt vanaf het opstelterrein ten zuiden van Westwijk. Het opstelterrein is nu nog het eindpunt van de Amsteltram.
AMSTELVEEN

De aanleg van de nieuwe tramlijn tussen Westwijk in Amstelveen en het dorpscentrum van Uithoorn is officieel van start gegaan. Vice-voorzitter Gerard Slegers van Vervoerregio Amsterdam, de Uithoornse wethouder Jan Hazen en directeur Remko Uenk van aannemer Dura Vermeer gaven maandag het startsein voor de start van de werkzaamheden aan de Uithoornlijn. Ze deden dat door een oud geluidsscherm te verwijderen. Als alles volgens schema verloopt, kunnen reizigers vanaf de zomer van 2024 gebruik gaan maken van deze nieuwe verbinding.

De route van de nieuwe tramlijn loopt van Amstelveen naar Uithoorn over de oude spoordijk in de Legmeerpolder. Vorig jaar startten de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de Uithoornlijn. Zo werden er grondlichamen aangebracht voor het viaduct dat over de N201 moet komen. Aan beide zijden van de provinciale weg zijn daar nu schuin afl..

Deel dit artikel via: