PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Mkb’ers en zzp’ers nog maar weinig bezig met uitstootvrij goederentransport

Overig
Foto: Gemeente Amstelveen
21 sep 2021, 17:00
Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) en Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) ondertekenden in juni 2019 de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek.
Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) en Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) ondertekenden in juni 2019 de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek.
AMSTELVEEN

Het Midden en Klein Bedrijf (MkB) en zzp’ers zijn nog maar weinig bezig met zero-emissie logistiek. Dat blijkt uit onderzoek dat de Vervoerregio heeft laten doen. Dat terwijl de 15 gemeenten in de de regio, waaronder Amstelveen, al jaren bezig zijn met plannen voor slimmere en schonere goederenvervoer in stedelijke gebieden. Zo voert Amsterdam vanaf 2025 een zero-emissiezone in binnen de ringweg A10, zodat de stad bevoorraad kan worden zonder uitlaatgassen van vrachtwagens of bedrijfsbusjes. Amstelveen overweegt invoering van logistieke hubs aan de rand van de bebouwde kom. Goederen kunnen daar bijvoorbeeld overgezet worden in elektrische bestelbusjes voor verder transport in Amstelveen. De Vervoerregio gaat de komende tijd samen met de provincie Noord-Holland een visie op deze logistieke hubs ontwikkelen.

Het goederentransport is de afgelopen jaren fors toegenomen in Amstelveen en dat blijft naar verwachting ook de komende jaren groeien. Inwoners laten steeds vaker internetbestellingen thuis afleveren en ook de bevoorrading van winkels en restaurants en het transport van materialen naar bouwprojecten zorgt voor extra verkeersbewegingen. Al deze g..

Deel dit artikel via: