PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Onderzoek naar meerdaagse tramuitval in sneeuwperiode

Overig
Foto: Eddie de Blieck
19 feb 2021, 15:45
De met sneeuw bedekte tramhalte aan de Hammarskjöldsingel in Westwijk lag er op zondag 7 februari verlaten bij. Ook bussen van Connexxion reden toen niet meer.
De met sneeuw bedekte tramhalte aan de Hammarskjöldsingel in Westwijk lag er op zondag 7 februari verlaten bij. Ook bussen van Connexxion reden toen niet meer.
AMSTELVEEN

Er komt een onderzoek naar de meerdaagse uitval van trams van de GVB in de periode tussen zondag 7 februari en donderdag 11 februari. Als gevolg van sneeuwval was de dienstregeling ook in Amstelveen ernstig verstoord. Tramlijn 5 werd op dinsdag weer in gebruik genomen, maar lijn 25 reed meerdere dagen niet. Er moesten zelfs historische werkwagens van de Museumtramlijn aan te pas komen, om de tramsporen van de GVB weer berijdbaar te maken. Ook in Amstelveen werd een dergelijk museumstuk ingezet. Het dagelijks bestuur van Vervoerregio Amsterdam heeft de GVB gevraagd om op zoek te gaan naar de oorzaken van de langdurige tramuitval. Het wil dat er lessen uit deze calamiteit worden getrokken en mogelijkheden voor verbetering worden onderzocht.

Als gevolg van sneeuwval was de tramexploitatie in de tweede week van februari meerdere dagen verstoord. Sneeuw was zich gaan ophopen in de rails en wissels, waardoor ijsvorming was ontstaan. Mede door de inzet van vrijwilligers van de Museumtramlijn werd het tramnetwerk van de GVB lijn voor lijn ijsvrij gemaakt. Daarbij werden twee historische ..

Deel dit artikel via: