PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

KKC-leerlingen bereiden gerechten met insecten: ‘Is je trek enorm, neem dan een worm’

Onderwijs
Foto: Eddie de Blieck
14 jun 2021, 15:15
Leerlingen zijn in  de keuken druk bezig om de laatste hand aan de gerechten te leggen.
Leerlingen zijn in de keuken druk bezig om de laatste hand aan de gerechten te leggen.
AMSTELVEEN

Ruim veertig leerlingen uit de derde klas van het technasium van het Keizer Karel College (KKC) hebben maandagmorgen in groepjes van vier of vijf de eindpresentatie gegeven van het project ‘Insecten op je bord’. Ze hebben de afgelopen negen weken gewerkt  aan een gerecht waarin insecten verwerkt zijn en aan een marketingplan om dit ook aan de man te brengen. De nieuwe horecagelegenheid Gerrit in Uithoorn opende speciaal voor deze gelegenheid de deuren voor de scholieren, zodat zij daar de reeds voorbereide gerechten af konden maken. Daarna presenteerde ze hun culinaire creaties aan een jury. Die kreeg onder meer een pizza waarin meelwormen verwerkt waren en deegrolletjes met een vulling met sprinkhanen voorgeschoteld. De gerechten vielen ondanks de niet alledaagse vleesvervangers goed in de smaak.

Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer dat ze met insecten als voedselbron in aanraking kwamen, zo vertelden ze. “Mijn enige ervaring met insecten was met de muggen die om me hoofd zoemen als ik wil slapen,” aldus een van jongens. De meesten vonden het eten van insecten eerst ook maar een vreemd idee. Toch viel de kennismaking met deze..

Deel dit artikel via: