PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Raad van State buigt zich over bezwaar inspectie tegen bouw studentenflats

Nieuwbouw
Foto: Foto: René de Leeuw
21 jan 2022, 16:00
De Inspectie Leefomgeving en Transport maakt bezwaar tegen de plannen voor bouw van 2.500 studentenwoningen in Uilenstede-Kronenburg.
De Inspectie Leefomgeving en Transport maakt bezwaar tegen de plannen voor bouw van 2.500 studentenwoningen in Uilenstede-Kronenburg.
AMSTELVEEN

De Raad van State buigt zich op 15 februari over de bezwaren die zijn ingediend tegen het bestemmingsplan Uilenstede-Kronenburg. Een van de beroepschriften is afkomstig van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), dat onder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat valt. Het bestemmingsplan moet onder meer de bouw van 2.500 studentenwoningen mogelijk maken. Volgens de ILT kan dat niet vanwege de regels die geleden voor locaties onder de aanvliegroutes van Schiphol. De gemeente Amstelveen is het daar niet mee eens.

Het bestemmingsplan Uilenstede-Kronenburg is in juli door de gemeenteraad vastgesteld. De beoogde locaties voor de studentenwoningen bevinden zich, net als het bestaande studentenwijk Uilenstede onder de aan- en uitvliegroutes van de Buitenveldertbaan. Voor zulke plekken gelden beperkingen: je kunt er niet zomaar van alles bouwen. De regels hier..

Deel dit artikel via: