PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Plan voor nieuwe woonbuurt met ‘verbindend groen’ aan rand Middenhoven

Nieuwbouw
Foto: Eddie de Blieck/BDU
17 nov 2021, 16:00
Bij het plangebied gaat het om een zone langs de Bovenkerkerweg waar afzonderlijke, deels leegstaande kantoorgebouwen staan.
Bij het plangebied gaat het om een zone langs de Bovenkerkerweg waar afzonderlijke, deels leegstaande kantoorgebouwen staan.
AMSTELVEEN

Aan de rand van Middenhoven bij de Bovenkerkerweg moet in de komende jaren een nieuwe woonbuurt met ‘verbindend groen’ verrijzen. Er moeten slingerend aangelegde wandel- en fietsroutes komen die tussen en langs de bebouwing lopen. Bij de uitwerking van de plannen worden omwonenden, ontwikkelaars en de partijen in de gemeenteraad nauw betrokken. Eerder zorgden bouwplannen die door verschillende eigenaren van de huidige kantoorpanden waren ingediend voor onrust in de buurt. Omwonenden vrezen voor aantasting van het bestaande groen. Ook zijn ze bevreesd dat de nieuwbouw te massaal en te hoog wordt en dat dit ten koste gaat van zonlicht, uitzicht en privacy. 

De afgelopen maanden is er onderzoek gedaan en dit heeft geleid tot een eerste set uitgangspunten voor de Bovenkerkerwegzone. Die zijn vastgelegd in een concept Nota van Uitgangspunten waar het college van B en W vorige week mee heeft ingestemd. De betrokken partijen hebben een eerste inbreng voor deze nota kunnen leveren en deze participatie g..

Deel dit artikel via: