PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Amstelveen komt met plan van aanpak om overlast ratten tegen te gaan

Natuur en milieu
Foto: Pixabay
11 feb 2022, 16:12
Aanwezige rattenpopulaties kunnen worden verkleind, maar helemaal verdwijnen uit de openbare ruimte en tuinen zullen ze niet.
Aanwezige rattenpopulaties kunnen worden verkleind, maar helemaal verdwijnen uit de openbare ruimte en tuinen zullen ze niet.
AMSTELVEEN

In Amstelveen worden in toenemende mate ratten gesignaleerd. De gemeente krijgt meldingen van inwoners die de knaagdieren hebben gesignaleerd op straten, in woonwijken, plantsoenen, op schoolpleinen, binnenterreinen en bij grondwerk- en sloopwerkzaamheden. Hotspots voor rattenoverlast bevinden zich onder meer in de omgeving van het Augustinuspark en Groenhof. Om overlast tegen te gaan heeft de gemeente een Plan van Aanpak opgesteld. Een van de belangrijke onderdelen daarin is voorlichting aan inwoners en gebouw- en terreineigenaren. ‘Gif mag niet meer gebruikt worden, dus ratten er bij in onze leefomgeving, maar we kunnen te grote aantallen ratten en overlast voorkomen als we allemaal onze bijdrage leveren.’

Aanpak van rattenoverlast is volgens de gemeente om meerdere reden noodzakelijk. Ratten kunnen niet alleen allerlei ziektes overbrengen zoals de ziekte van Weil, E-coli en rattenbeetkoorts, maar kunnen daarnaast ook schade aan kabels aanrichten, waardoor kortsluiting en brand kunnen ontstaan. De gemeente heeft daarin een zorgplicht ten aanzien v..

Deel dit artikel via: