PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

In Amstelveen tientallen parkeerterreinen geschikt voor overkapping met zonnepanelen

Natuur en milieu
Foto: Foto: Johannes Abeling
31 jan 2022, 16:00
Voorbeeld van parkeerterrein met overkapping met zonnepanelen. Deze overkappingen bevinden zich sinds twee jaar in Bloemendaal aan Zee.
Voorbeeld van parkeerterrein met overkapping met zonnepanelen. Deze overkappingen bevinden zich sinds twee jaar in Bloemendaal aan Zee.
AMSTELVEEN

In Amstelveen zijn tientallen parkeerterreinen in principe geschikt voor het plaatsen van een overkapping met zonnepanelen. Dat blijkt uit een overzicht van Park the Sun. De parkeerterreinen bevinden door heel Amstelveen, zoals rond winkelcentrum Westwijk en bij De Meerkamp, het HWC en het raadhuis. Met de zonnepanelen kan duurzame energie opgewekt worden voor onder meer laadpalen voor elektrische auto’s en verlichting van het parkeerterrein. De provincie Noord-Holland stimuleert de overkapping van parkeerterreinen met zonnepanelen met een speciale subsidieregeling. 

Dat de plekken geschikt zijn voor plaatsing van overkappingen met zonnepanelen, betekent niet direct dat ze hier ook daadwerkelijk zullen komen. Daarvoor zijn nog heel wat obstakels te overwinnen. Zo kunnen eventuele overkappingen weerstand oproepen als omwonenden vinden dat ze niet in het straatbeeld of het landschap passen. Een ander nadeel is..

Deel dit artikel via: