PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Horeca Amstelveen smacht naar einde van lockdown

Corona
Foto: Eddie de Blieck
13 jan 2021, 16:00
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland: ''Veel zaken zijn nog steeds niet goed geregeld."
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland: ''Veel zaken zijn nog steeds niet goed geregeld."
AMSTELVEEN

Vorig jaar was ook voor de horeca in Amstelveen een rampjaar met in totaal 22 weken gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen. Het begin van 2021 is al niet veel beter. De horecazaken zijn sinds 14 oktober alweer dertien weken dicht en gisteravond maakte premier Mark Rutte bekend dat de lockdown nog minimaal tot 9 februari verlengd wordt. Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland, houdt er al rekening mee dat de zaken ook daarna nog niet direct open kunnen. Volgens hem heeft de sector meer steun van de overheid nodig. ‘’100 procent sluiten, betekent volgens ons ook 100 procent vergoeden.” Volgens hem zijn veel zaken echter nog steeds niet goed geregeld en dekt de financiële steun van de rijksoverheid lang niet alle kosten.  

De Amstelveense horecazaken trokken op 2 november met een demonstratieve bijeenkomst op het Stadsplein gezamenlijk aan de alarmbel. Het water staat veel zaken door de coronamaatregelen aan de lippen. Teun van Nieuwenhuijsen van restaurant Popov overhandigde tijdens de demonstratie een brandbrief namens de Amstelveense horeca aan burgemeester Tja..

Deel dit artikel via: