Afbeelding
Pixabay

Alzheimer Café in Middenhof: In gesprek met een mantelzorger

15 november 2022 om 12:35 Zorg

AMSTELVEEN In wijkcentrum Middenhof, Dr. Willem Dreesweg 155, wordt donderdag 24 november om 19.30 uur het Alzheimer Café gehouden. De zaal gaat open om 19.00 uur. Gespreksleider Job van Amerongen zal met mantelzorger Marc Winkel spreken over het dementieproces van diens vader, Fred.

De onderwerpen die aan de orde komen zullen voor veel mantelzorgers heel herkenbaar zijn: wanneer wordt duidelijk dat het veranderende gedrag van een naaste veroorzaakt wordt door dementie? En welke stappen moeten er dan gezet worden? In het geval van Fred Winkel is de zorg voor hem opgepakt door de familie. Hoe wordt dat in de familie geregeld? En wie kunnen daarbij ondersteunen? Ondanks deze goede en gezamenlijke zorg is er toch een moment gekomen dat Fred naar een verpleeghuis is verhuisd. Hoe heeft Marc deze overgang ervaren? Uiteindelijk is Fred in het verpleeghuis overleden, Marc zal ook vertellen hoe de laatste levensfase van zijn vader is verlopen.

Het gesprek van Job van Amerongen met Marc Winkel zal veel ervaringen en emoties oproepen bij de bezoekers van het Alzheimer Café. Uiteraard is er ruim gelegenheid om die ervaringen te delen en vragen te stellen. Belangstellenden zijn 24 november welkom in Wijkcentrum Middenhof. Binnenlopen kan vanaf 19.00 uur, de toegang is gratis en de koffie staat klaar. Informatie op www.alzheimer-nederland.nl/amstelland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie