Goed voor Amstelveen vraagt vanwege de stijgende energiekosten onder meer steun voor inwoners die afhankelijk zijn van zuurstofapparatuur.
Goed voor Amstelveen vraagt vanwege de stijgende energiekosten onder meer steun voor inwoners die afhankelijk zijn van zuurstofapparatuur. Pixabay

Goed voor Amstelveen vraagt steun voor inwoners met elektrische hulpmiddelen

7 november 2022 om 14:00 Zorg

AMSTELVEEN De gemeenteraadsfractie van Goed Voor Amstelveen gaat tijdens de komende raadsvergadering om steun vragen voor mensen die afhankelijk zijn van elektrisch medisch apparatuur (zoals dialyse- en zuurstofapparatuur), elektrische hulpmidelen (zoals rolstoelen, trapliften en scootmobiels) en ander apparatuur. Deze inwoners  worden nu extra hard getroffen door de stijgende energiekosten. Ook mensen met reuma voor wie het belangrijk is om een warme omgeving te hebben zijn de dupe.

“Het is al erg genoeg als je afhankelijk moet zijn van apparatuur zodat je in leven kan blijven of nog een kwaliteit van leven kan behouden maar als daar energiekosten bijkomen die men niet kan opbrengen, is dat wel heel zuur,” aldus Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen.

 ’Mensen met een minima-regeling kunnen bij de gemeente terecht om gedeeltelijk vergoeding te krijgen voor de hoge energiekosten. Heb je een hoger inkomen dan het minimum inkomen en kan je de stijgende kosten niet opbrengen, dan vis je achter het net,’ aldus Goed voor Amstelveen. Er zijn wel zorgverzekeraars die wel een bijdrage geven voor dialyse en zuurstofapparatuur, maar dat dekt niet de hoge kosten. 

Goed voor Amstelveen dient daarom deze week een motie in met het voorstel om inwoners een vergoeding voor de stijgende energiekosten via de gemeente te kunnen laten aanvragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie