De zorg heeft een grote opgave om te verduurzamen en heeft een grote nood vanwege de hoge energiekosten.
De zorg heeft een grote opgave om te verduurzamen en heeft een grote nood vanwege de hoge energiekosten. Pixabay

Zorgorganisaties in Amstelveen roepen personeel op zuinig te zijn met energie

13 oktober 2022 om 10:50 Zorg

AMSTELVEEN De zorgorganisaties InGeest en Altrecht in Amstelveen zijn deze week gestart met de campagne Zorg voor Energie voor het versnellen van verduurzaming van de zorgorganisatie. De medewerkers worden onder meer geattendeerd op het uitdoen van lichten, het juist scheiden van afval en het hergebruiken van zoveel mogelijk producten. De campagne is onderdeel van een groter initiatief van Milieuplatform Zorgsector. Samen zetten de instellingen zich in om de gezondheidszorg in Nederland te verduurzamen. Inmiddels zijn er al ruim 175 zorgorganisaties aangesloten.

De zorg heeft een grote opgave om te verduurzamen en heeft een grote nood vanwege de hoge energiekosten. Ruim 175 Nederlandse zorganisaties met meer dan 350.000 zorgprofessionals doen, van 10 tot en met 14 oktober, mee met de energiebesparingscampagne Zorg voor Energie. In Amstelveen doen GGZ inGeest en Altrecht mee. Met diverse uitingen worden de zorgprofessionals geattendeerd op welke bijdrage zijn al kunnen leveren. Zo worden de medewerkers onder meer. herinnerd op het hergebruiken van kopjes en het uitdoen van het licht wanneer er niemand in de kamer is. De campagne moet bijdragen aan de bewustwording van het terugbrengen van het energieverbruik in de totale Nederlandse gezondheidszorg.

Met deze campagne willen Milieu Platform Zorgsector (MPZ) samen met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de brancheorganisaties de verduurzaming van organisaties in de zorg versnellen. Door kennis en ervaring te delen over hoe eenvoudig bij te dragen moet de zorg een stuk duurzamer worden. Hergebruik en bewustwording spelen hierin een belangrijke rol.

MPZ-directeur Adriaan van Engelen is  blij dat er zoveel zorgorganisaties bewust zijn dat de zorg moet verduurzamen: “Ons doel is dat de zorgbestuurders en managers weten wat hun grootste impact op duurzaamheid is en wat de bijbehorende maatregelen zijn. Dat de zorgorganisaties uit de gemeente Amstelveen en met hen nog 175 zorgorganisaties zich nu hebben aangesloten is een prachtig initiatief.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie