Afbeelding
G. Thaens

Zorgvoorziening Huize Elsrijk opent in september haar deuren

31 augustus 2022 om 16:22 Zorg

AMSTELVEEN In één van de mooiste wijken van Amstelveen wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van Huize Elsrijk met 15 zorgappartementen. Manager wonen en zorg Bianca Meerleveldt: “Dit is ons tweede huis in de regio Amsterdam. We zitten al meer dan 20 jaar in hartje Amsterdam en we hebben in die tijd de vraag naar wonen met zorg enorm zien veranderen. Wij voorzien graag in de vraag van kwetsbare ouderen die beschut willen wonen in een kleinschalige zorgvoorziening.”

De ondernemers achter Huize Elsrijk hebben als missie het realiseren en exploiteren van woningen voor alle ouderen, met dienstverlening die aansluit op de wensen en de behoeften van de bewoners. Oog hebben voor de unieke identiteit van elke bewoner, die zolang het kan zoveel mogelijk de regie over het eigen leven voert. Zorg is daarbij ondersteunend. Sinds jaar en dag zijn zij actief in de ouderenzorg en seniorenhuisvesting met diverse locaties in de Randstad en in Brabant.

Initiatiefnemer Gérard Thaens: “Mensen willen, ook als ze ouder worden, graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Als vanouds doorgaan met het leven, onafhankelijk en in een eigen vertrouwde omgeving. Toch kan er een moment komen dat dit niet meer mogelijk is. Op dat moment is het belangrijk te weten dat comfortabel wonen met uitstekende ondersteunende zorg op maat beschikbaar is. Met onze huizen creëren wij zo’n omgeving.”

Bewoners van Huize Elsrijk kunnen een beroep doen op een team van deskundige medewerkers waardoor zij zorg op maat krijgen. Het pakket omvat de huur, de dagelijkse maaltijden, een activiteitenprogramma, huishoudelijke verzorging en 24-uurs aanwezigheid van zorg.
Ontwikkelaar Roland Velthuyse: “Wij zagen al snel de meerwaarde van een kleinschalige woon- en zorgvoorziening voor deze prachtige locatie. De gemeente kent een dergelijke voorziening. We wisten de gemeente hier ook snel van te overtuigen.”

Huize Elsrijk beschikt over 15 appartementen waar bewoners met behoud van privacy in een huiselijke sfeer wonen en zorg naar wens krijgen. De residentie is kleinschalig van opzet. Iedere bewoner heeft een eigen woonruimte waar de eigen leefstijl kan worden voortgezet. De bewoner bepaalt zelf welke zorg hij of zij wenst en op welk moment. Er is 24-uurs toezicht en mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Het is mogelijk een afspraak te maken voor een persoonlijke rondleiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie