Chefkok Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel.
Chefkok Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel. Naomi Heidinga
Update

‘Behoud van twee Michellinsterren restaurant Aan de Poel grote felicitatie waard’

24 april 2023 om 14:12 Zakelijk

AMSTELVEEN Restaurant Aan de Poel behoudt zijn twee Michelinsterren. Dat bleek gisteren bij de toekenning van de Michelinsterren voor de Nederlandse restaurants. De uitslag werd in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekendgemaakt. Het college van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen vindt de prestatie van restaurant Aan de Poel een grote felicitatie waard. ‘Al meer dan 15 jaar koken zij op sterren niveau. Wat een prestatie! Echt een parel aan de Poel,’ aldus het college.
 

De Michelinsterren gaan naar restaurants die van de inspecteurs een hoge beoordeling hebben gekregen. Restaurant Aan de Poel bestaat sinds 2007. In 2008 kreeg het restaurant van Stefan van Sprang en Robbert Veuger zijn eerste Michelin-ster, in 2012 gevolgd door de tweede. Het restaurant wist sindsdien zijn twee Michelin-sterren steeds te behouden.

In totaal heeft ons land nu twee restaurants met drie sterren (De Librije in Zwolle en Inter Scaldes, in Kruiningen),  20 met twee sterren (waaronder restaurant Aan de Poel) en 103 restaurants met één Michelinster.


Gasten met de chefkok op het terras van restaurant Aan de Poel. - Esther Eva Photography

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie