Afbeelding
Pixabay

8e Kunstroute Zijdelveld Uithoorn: Kunst beleven in 45 tuinen

9 juni 2022 om 07:40 Zakelijk

UITHOORN De bewoners van het Zijdelveld in Uithoorn organiseren ‘Kunstroute Zijdelveld’ nu voor de achtste keer. Komend weekeinde, 11 en 12 juni, kunnen bezoekers van alle leeftijden kunst, optredens en kinderactiviteiten in 45 (voor)tuinen beleven. 

Er zijn schilders, beeldhouwers en fotografen, kunstenaars met sieraden, tassen en toegepaste kunst in metaal en steen. Maar je komt ook ambachtelijk gesmede messen en beschilderd servies tegen. Dorpsdichter Peter Borghaerts organiseert workshops ‘schilderen met woorden’. 

KINDERKUNSTROUTE Voor de kinderen is er dit jaar een eigen Kunstroute! Op het kinderplein (huisnummer 23) vertrekken zij voor de interactieve speurtocht (telefoon mee!) over het Zijdelveld. En ze kunnen bij CREA pottenbakken en schilderen. De Schmink-koningin maakt de mooiste snoetjes en op zondag treedt het poppentheater op. 

Live-optredens zijn er van onder andere het Meezingkoor Uithoorn, Laat Maar (2021 in de finale van de popprijs van Amstelland), Clear Horizon, Drake 5, Voices & Friends en het Groovy duo Anja en JP. 

LOCATIE Het evenement speelt zich af tussen de Watsonweg (Brandweer) en restaurant Black Pepper (Politiebureau). Het is een leuke en inspirerende wandeling van 1 kilometer lang. Voor een koude versnapering is er op de route de ijscoman en bij de twee horecagelegenheden is een hapje en drankje verkrijgbaar. Wie een langere wandeling wil maken, kan een rondje Zijdelmeer lopen van 3 kilometer. Auto’s hebben dat weekend geen toegang tot het Zijdelveld, met uitzondering van bestemmingsverkeer.  

INFORMATIE De Kunstroute Zijdelveld in Uithoorn wordt op zaterdag 11 en zondag 12 juni gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.

Kijk voor informatie op https://www.facebook.com/KunstrouteZijdelveld of mail naar: kunstroutezijdelveld@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie