Tijdens de voorlichtingsavond gaat het over artroseklachten, de behandeling en het voorkomen daarvan.
Tijdens de voorlichtingsavond gaat het over artroseklachten, de behandeling en het voorkomen daarvan. Aangeleverd

Voorlichtingsavond in Annatommie mc over artrose

6 april 2022 om 08:40 Zakelijk

AMSTELVEEN Wie klachten heeft aan de heup kan voor meer informatie naar de voorlichtingsavond van Annatommie mc in Amstelveen gaan. Langere tijd bewegingsklachten en pijn aan de heup kunnen het gevolg zijn van een versleten gewricht (artrose). Op maandag 11 april is er een voorlichtingsavond van Annatommie mc in Amstelveen over dit onderwerp.

Bij de geboorte hebben we op onze gewrichtsoppervlakken een laag kraakbeen, dat zo glad is als een biljartbal. Tijdens ons leven moet dit kraakbeen veel krachten en schokken opvangen. Hierdoor ontstaan (kleine) beschadigingen van het kraakbeen. Doordat het kraakbeen niet uit zichzelf herstelt en brozer wordt naarmate we ouder worden, is de kans op klachten ten gevolge van toenemende schade, groter op een latere leeftijd. Vaak wordt er dan gesproken over artrose.
Artrose heeft niet één enkele oorzaak en is een natuurlijk verschijnsel. Feit is dat bij iedereen tijdens het ouder worden de kwaliteit van het kraakbeen achteruit kan gaan. Wel zijn er oorzaken die de kans op slijtage van het heupgewricht kunnen vergroten, zoals: aanleg, een eerdere blessure aan heup, en overbelasting door overgewicht, zwaar lichamelijk werk of intensieve sportbeoefening.
Hoe kan artrose behandeld worden? Tijdens de informatieavond vertelt orthopedisch chirurg Rob Sollie van Annatommie mc over de oorzaak van artroseklachten, hoe voorkomen kan worden dat ze verergeren en hoe ze te verhelpen zijn met zowel niet-operatieve behandelingen als operatieve behandelingen. Hierbij wordt ook meer verteld over de verschillende prothesematerialen en operatietechnieken (voorste benadering).
Een unieke gelegenheid om u beter te laten voorlichten over de behandelmogelijkheden en technieken. De voorlichtingsavond is op maandag 11 april van 18.30 tot 19.30 uur in Annatommie mc Amsterdam-Amstelveen, Burgemeester Haspelslaan 131. Ga voor inschrijven of meer informatie naar www.annatommiemc.nl/evenementen of bel met 088-0220600.


Orthopedisch chirurg Rob Sollie. - JOYCE GOVERDE &Joyce

Orthopedisch chirurg Rob Sollie.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie