Vanaf 16 januari veranderen de regels op WoningNet Stadsregio Amsterdam en Woonmatch Waterland.
Vanaf 16 januari veranderen de regels op WoningNet Stadsregio Amsterdam en Woonmatch Waterland. Archief

Nieuwe regels gaan in: ‘Extra begeleiding en informatie voor woningzoekenden’

16 januari 2023 om 10:30 Wonen

AMSTELVEEN Vanaf 16 januari veranderen de regels op WoningNet Stadsregio Amsterdam en Woonmatch Waterland. Vanaf dat moment wordt er gewerkt met punten. Met dit nieuwe systeem kunnen woningzoekenden zelf punten op- en afbouwen. Woningzoekenden met weinig tot geen inschrijftijd, zonder urgentie of andere voorrang, krijgen met deze regels betere kansen om een woning te vinden. Voor hulp en informatie over de nieuwe regels worden onder andere informatiepunten bij bibliotheken ingezet.

De nieuwe regels zijn voor een deel van de woningzoekenden een grote verandering. Op de websites van WoningNet en Woonmatch is daarom veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de nieuwe regels. Er is een nieuw puntenoverzicht toegevoegd met een heldere uitleg over alle punten met illustraties en filmpjes. Mochten er vragen zijn over het puntensysteem, dan kunnen inwoners bellen naar WoningNet via (088) 123 15 20.

Wethouder wonen, Barbara de Reijke, is blij met de komst van het nieuwe puntensysteem. “We hebben flink wat mensen die graag in onze gemeente willen wonen. Met dit nieuwe woonruimteverdeelsysteem maken degenen die het hardst een woning nodig hebben beter kans op het vinden van een woning.”

EXTRA BEGELEIDING 

EXTRA BEGELEIDING Na 16 januari wordt in alle betrokken gemeenten extra fysieke begeleiding georganiseerd. In Ouder-Amstel kunnen woningzoekenden elke dinsdag van 13.00 – 15.00 uur terecht bij het inloopspreekuur van de bibliotheek in het Dorpshuis in Duivendrecht. Ook kunnen woningzoekenden met Participe een afspraak maken voor begeleiding in Duivendrecht of Ouderkerk aan de Amstel, via (020) 543 04 30 en team.ouder-amstel@participe.nu. Een overzicht van alle informatiepunten is te vinden op de website www.socialehuurwoningzoeken.nl.

EFFECT

Om te weten wat de resultaten en effecten zijn van het nieuwe systeem wordt er gemonitord. Na drie jaar komt een uitgebreide evaluatie om te weten wat de effecten zijn. Gemeenten en corporaties laten dan onafhankelijk onderzoek doen. Tot die tijd wordt jaarlijks intern onderzoek gedaan naar de effecten.

Alle informatie over de nieuwe regels is te vinden op socialehuurwoningzoeken.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie