De VVD-fractie vraagt onder meer naar de stand van zaken met leegstand in de Schildersbuurt in het centrum van Amstelveen.
De VVD-fractie vraagt onder meer naar de stand van zaken met leegstand in de Schildersbuurt in het centrum van Amstelveen. VVD Amstelveen

VVD wil weten hoeveel woningen er leeg staan in Amstelveen

19 december 2022 om 14:59 Wonen

AMSTELVEEN Dagblad Het Parool publiceerde onlangs een artikel waaruit bleek dat er in de gemeente Amsterdam 19.000 woningen leeg staan. Dat riep bij de Amstelveense VVD-fractie de vraag op hoeveel dat er in Amstelveen zijn. De liberalen hebben die vraag inmiddels voorgelegd aan het college van B en W en willen ook weten waar die leegstand zich bevindt. 

De fractie vraagt daarbij specifiek naar informatie over de leegstand van de woningen in de Schildersbuurt in het centrum van Amstelveen. Het lijkt er daar volgens de VVD op dat eigenaar URW (Unibail-Rodamco-Westfield) woningen lang leeg laat staan. De VVD vraagt daarnaast ook naar de stand van zaken met leegstand aan de Startbaan.

De VVD wijst erop dat de gemeente Amstelveen een leegstandsbeleid voert. De liberalen vragen het college om aangeven welke acties er specifiek zijn geweest en gaan komen om leegstand tegen te gaan. Verder wil de VVD weten of het bestaande leegstandsbeleid in Amstelveen voldoende instrumenten biedt om de leegstand aan te pakken of dat er aanvullende beleid nodig is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie