Dakisolatie.
Dakisolatie. Gemeente Amstelveen

Amstelveen geeft woningeigenaren advies voor duurzaam verbouwen

5 september 2022 om 16:29 Wonen

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen gaat woningeigenaren die hun huis gaan verbouwen helpen om daarbij duurzame keuzes te maken. “Deze nieuwe dienstverlening is voor woningeigenaren in Amstelveen die al een uitgewerkt ontwerp of bouwplan hebben voor een grote verbouwing of verbetering van de woning”, vertelt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid). “Dit is vaak het moment dat het fijn is als er nog een extra check gedaan wordt op het totale plan. We willen het hiermee voor inwoners makkelijker maken om duurzaam te verbouwen. Dit zorgt voor een lager energieverbruik, meer comfort en het is goed voor het klimaat.”

Volgens de gemeente moeten bij verbouwingen niet alleen over het uiterlijk en de indeling van de woning beslissingen genomen worden, maar ook over de kwaliteit van de producten, de installaties en de mate van verduurzaming. Het is daarbij lastig om vooraf en tijdens het ontwerpen en verbouwen te weten of de beste beslissingen gemaakt worden.

BOUWPLANNEN VERBETEREN Adviseurs van Energieloket Amstelveen kijken mee naar de plannen die de architect, aannemer of installateur heeft opgesteld. Ze kijken naar mogelijkheden om de bouwplannen te verbeteren op het gebied van: verminderen van energieverbruik van de woning, voorbereiden op een aardgasvrije toekomst, een comfortabele leefomgeving in winter en zomer en het gebruik van biobased, milieuvriendelijke materialen.

PRAKTISCH De adviseurs hebben veel theoretische kennis over energiezuinig bouwen, maar kijken vooral samen met de woningeigenaren naar wat dit praktisch voor de woning kan betekenen. Meer informatie over dit gratis advies is te vinden op regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Als inwoners zoeken naar algemeen energieadvies, het energielabel of vragen hebben over ‘eenvoudige’ maatregelen zoals (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, hybride warmtepomp dan kunnen ze contact opnemen met de klantenservice of kennisbank van het Energieloket Amstelveen.

OVERWELDIGENDE VRAAG De vraag naar energiebesparing is momenteel overweldigend. Het Energieloket ontvangt veel aanvragen en doet z’n best om iedereen van dienst te zijn. Mochten inwoners vragen, klachten of complimenten hebben over de dienstverlening van het Energieloket laat het dan weten via energietransitie@amstelveen.nl. Die informatie wordt volgens de gemeente gebruikt om regie te kunnen voeren en de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie