Impressie van het winkelpand aan het Stadsplein na de uitbreiding.
Impressie van het winkelpand aan het Stadsplein na de uitbreiding. Aangeleverd

Werkzaamheden op deel Stadsplein in verband met uitbreiding winkelpand

5 mei 2023 om 10:24 Winkels

AMSTELVEEN In verband met uitbreiding van een winkelpand aan Stadsplein 90-95 (ook wel bekend als ‘Towhhouse’) gaan maandag 8 mei werkzaamheden van start. Het werk vindt plaats in het gebied tussen de ING en de ingang van winkelcentrum Binnenhof. Er wordt begonnen met het verleggen van kabels en leidingen. Begin 2024 starten de werkzaamheden voor de daadwerkelijke uitbreiding van het winkelpand.

“De wens van de eigenaar is om het winkelpand een lichtere uitstraling te geven met hogere puien” aldus wethouder Floor Gordon (Stadshart). “Met de verbouwing wordt de aantrekkelijkheid van het pand vergroot en verbetert ook het aanzicht vanaf het Stadsplein. Daarom hebben wij als gemeente uitbreiding mogelijk gemaakt door het verkopen van een stuk grond en het afgeven van een omgevingsvergunning. Zo werken we samen met eigenaren aan een aantrekkelijk winkelgebied.”

MEER RUIMTE VOOR WINKELS

De gevel van het winkelpand krijgt een volledig nieuw uiterlijk met hogere puien en een open karakter. De gevel komt straks maximaal 6 meter naar voren, waarmee 300 vierkante meter extra ruimte gerealiseerd wordt voor detailhandel en kantoren. Welke winkels de nieuwe panden gaan huren, is nog niet bekend.

DOORGANG BLIJFT OPEN

Het verleggen van kabels en leidingen duurt naar verwachting tot eind juli. Voor voetgangers en leveranciers is er tijdelijk minder ruimte, maar de doorgang blijft toegankelijk. Het smalle steegje tussen de Meander en het Stadsplein wordt wel tijdelijk afgesloten. 

De werkzaamheden vinden plaats tussen 9.00 en 16.00 uur.



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie