Amstelveen lanceert fonds voor duurzame initiatieven

11 oktober 2017 om 00:00 Voorpagina

AMSTELVEEN De gemeente is dinsdag 10 oktober (de jaarlijkse dag van de duurzaamheid) gestart met een Duurzaamheidsfonds. Met het fonds wil de gemeente duurzame initiatieven van bewoners en organisaties stimuleren. Het gaat om initiatieven die bijdragen aan het duurzamer maken van woningen en gebouwen in Amstelveen. Voor het fonds is 500.000 euro beschikbaar gesteld.

Amstelveen wil in 2040 onafhankelijk van fossiele energiebronnen (gas en olie) zijn. ,,Als gemeente kunnen wij dit doel niet alleen bereiken,´ stelt wethouder Peter Bot (Duurzaamheid): "Daarom stimuleren wij goede duurzame initiatieven met dit fonds.´´ Het staat open voor bewonersgroepen, VvE's en organisaties.

,,Als zij met een initiatief komen dat bijdraagt aan energiebesparing of het opwekken van duurzame energie, dan kunnen zij een aanvraag voor lening of subsidie doen bij het fonds. Het initiatief moet zich richten op meerdere woningen of gebouwen en daadwerkelijk zorgen voor reductie van CO2-uitstoot op Amstelveens grondgebied," aldus wethouder Bot.

Via het fonds subsidieert de gemeente ontwikkelkosten van verduurzamingsprojecten, zoals een haalbaarheidsonderzoek of opstart-, en onderzoeksactiviteiten. Voor de uitvoering kan de gemeente een lening verstrekken, indien de financiering niet (volledig) via eigen middelen, opbrengst of leningen bij banken of andere instanties kan worden gerealiseerd.

Om het geheel in goede banen te leiden is Carina Dijkhuis als Aanjager Duurzaamheidsfonds aangesteld. Zij adviseert initiatiefnemers bij het opstellen van de aanvraag voor subsidie of lening en brengt hen in contact met mogelijke samenwerkingspartners. Meer info: www.amstelveen.nl/duurzaamheidsfonds

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie