Inwoners kunnen stemmen op ontwerpen fietsbrug over A9

4 oktober 2017 om 00:00 Voorpagina

AMSTELVEEN Inwoners van Amstelveen kunnen in de eerste helft van november een stem uitbrengen op verschillende ontwerpen voor de fietsbrug die over het verkeersplein ter hoogte van de Keizer Karelweg wordt gemaakt. Via een speciale website kunnen zij hun voorkeur aangeven.

,,Inwoners op deze manier bij de keuze betrekken is nog nooit eerder gedaan,´´ stelt wethouder Herbert Raat (A9). De fietsbrug moet volgens hem ´een icoon voor Amstelveen´ en een herkenningspunt worden. ,Daarom vinden wij het belangrijk inwoners zeggenschap te geven. We hopen zoveel mogelijk inwoners te bereiken zodat het een brug van alle Amstelveners wordt." De architectenbureaus hebben hun ontwerp inmiddels aangeleverd bij de gemeente.

29Voorafgaand aan de stemronde beoordeelt een team van deskundigen of de ingediende ontwerpen voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid, techniek en functionaliteit. Het is daarna aan inwoners om te bepalen welk ontwerp er uiteindelijk wordt gebouwd. Na de beoordeling kunnen inwoners stemmen van 1 tot en met 14 november. Ieder huishouden in Amstelveen ontvangt hierover een brief met twee unieke codes. Stemmen kan online, per post of in belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). De uitslag volgt twee weken later.

Over de A9 komen drie overkappingen: bij het Oude Dorp, bij het verkeersknooppunt Keizer Karelweg-A9 en bij het Bovenlandpad. De fietsbrug, ook bedoeld voor voetgangers, komt over het verkeersknooppunt te liggen parallel aan de Keizer Karelweg. Met deze brug wordt het gemotoriseerd verkeer gescheiden van het langzaam verkeer. De fietsbrug wordt in de laatste fase van het project verbreding A9 gerealiseerd (uiterlijk 2024-2026).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie