Amstelveen Heemraad was zaterdag te sterk voor RODA´23.
Amstelveen Heemraad was zaterdag te sterk voor RODA´23. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad wint derby in zaterdagvoetbal tegen RODA’23

27 maart 2023 om 10:14 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft de derby tegen RODA’23 in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal met 4-2 gewonnen. Tim Steij zette de ploeg uit Bovenkerk na een half uur spelen op een 0-1 voorsprong. Na rust stelde Amstelveen orde op zaken door een snelle goal van Mourad Aitja en twee goals van Ralph Groenteman. 20 minuten voor tijd gaf Tex Koster Roda’23 nog wat hoop, maar vlak voor tijd besliste Ralph Groenteman de wedstrijd door zijn derde binnen te schieten en Amstelveen op 4-2 te zetten.

Het werd een echte derby met veel strijd en vechtlust, maar Amstelveen Heemraad was over de gehele wedstrijd de veel betere ploeg. Het creëerde kans op kans, maar pech stond de voorsprong in de weg. Binnen een minuutschoot Mourad Aitja de bal op de lat en uit de rebound schoot Ibrahim Uwamahoro ruim over. Daarna waren er kansen voor Amstelveen, maar de bal belandde twee keer de paal en een ultieme redding op de lijn hielden de 0 op het scorebord.

Aan de andere kant probeerde RODA’23 tegen te houden en kwam zelf op een 0-1 voorsprong toen Tim Steij zeen versnelling inzette, goed naar binnendraaide en Patrick Alblas kansloos liet op zijn schot. Tegen de verhouding in, maar RODA stond op voorsprong.

Amstelveen kreeg het in de eerste helft niet voor elkaar om gelijk te maken. Dat gebeurde vlak na rust wel. Een voorzet van Tycho Spanjer kwam op de rug van Mourad Aitja en de bal was niet te keren door Stijn Gorter. Acht minuten later kwam Amstelveen op voorsprong. Ralph Groenteman kreeg de bal precies mee in de loop en hij wist simpel Gorter te kloppen. Zeven minuten scoorde Ralph Groenteman opnieuw en daarmee bracht hij Amstelveen op twee doelpunten verschil.

RODA probeerde nog dichterbij te komen, maar de verdediging van Amstelveen was prima, op één moment na. Jesper Hottentot bracht de bal in de zestien en de inkomende Tex Koster vond op zijn inzet nog Patrick Alblas op zijn weg, maar de rebound knalde hij boven in de goal. Met 3-2 kreeg RODA meer vertrouwen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, want Amstelveen gaf niets meer weg.

Vlek voor tijd viel de definitieve beslissing toen Ralph Groenteman met zijn 3de goal Amstelveen op 4-2 zette. Kort daarna floot de goed fluitende Adem Oren voor het laatste en had Amstelveen zijn dik verdiende overwinning te pakken.

Door de overige resultaten doet Amstelveen Heemraad goed zaken voor een plek in de nacompetitie. RODA daarentegen moet vol aan de bak om niet af te glijden naar de 4de klasse. Zaterdag gaat Amstelveen op bezoek bij laagvlieger SCPB’22 en gaat RODA naar de ongenaakbare koploper Olympia Haarlem.

Tekst: Helmar Vercasman

RKAVIC won zaterdag in dezelfde klasse thuis met 3-0 van VV IJmuiden. Amstelveen Heemraad staat na 18 wedstrijden in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal op de vierde plaats met 34 punten, RKAVIC staat tiende met 21 punten en RODA´23 volt op de 11d plek met 20 punten.