Amstelveen Heemraad won de enerverende derby tegen Rkavic met 3-1.
Amstelveen Heemraad won de enerverende derby tegen Rkavic met 3-1. Hans Van Beek

Amstelveen Heemraad wint in blessuretijd derby tegen Rkavic

6 maart 2023 om 09:46 Voetbal

AMSTELVEEN In een enerverende derby tegen Rkavic heeft Amstelveen Heemraad zaterdag thuis in de slotfase met 3-1 gewonnen in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal.  Thomas Mabrahtu opende in de eerste helt de score voor RKAVIC uit een vrije trap, maar Ralph Groenteman bracht de partijen weer in evenwicht door een strafschop binnen te schieten. Na rust was het keeper Patrick Alblas die Amstelveen op de been hield met een paar mooie reddingen. In blessuretijd zorgde Ralph Groeteman na een  mooie actie voor  2-1. Vier minuten later maakte Mourad Aitja aan alle illusies van RKVIC een eind en bracht de eindstand van 3-1 op de borden.

Amstelveen Heemraad doet heel aardig mee in de 3de klasse B, maar wist dat het geen gelopen koers was tegen het in de onderste regionen verkerende wisselvallig spelende Rkavic.  De eerste helft ging in grote lijnen gelijk op en het was Rkavic die op voorsprong kwam. Na een overtreding, net buiten de 16, kreeg Rkavic een vrije trap en deze werd bloedzuiver ingeschoten door Thomas Mabrahtu. Patrick Alblas was volstrekt kansloos. Na een half uur spelen was het weer gelijk. Ralph Groenteman werd onderuit gelopen en de bal ging op de stip. Twee minuten daarvoor was er hands gemaakt in de 16 van Rkavic, maar de goed leidende Niels Bos had door een mêlee van spelers geen zicht op die situatie. Maar nu was de overtreding duidelijk en Ralph Groenteman schoot de strafschop onberispelijk binnen. Met 1-1 werd de rust bereikt.

Na rust eenzelfde beeld. Het voetbal was op het middenveld en de organisatie van Amstelveen stond als een huis. En als Rkavic er dan toch doorkwam, was daar altijd Patrick Alblas die, op de vrije trap na, zijn doel verder schoon hield.

De ontlading kwam in de blessuretijd. Ralph Groeteman werd op randje buitenspel aangespeeld en zette Rafael Uiterloo op het verkeerde been en schoot perfect in de korte hoek binnen. Viotey Jackson was kansloos. Rkavic ging heel opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg snel de deksel op de neus toen Mourad Aitja aan alle onzekerheid een eind maakte en de wedstrijd besliste met een streep in de kruising. Amstelveen blijft bovenin meedoen en Rkavic is ondertussen gezakt onder het tweede streepje en moet alle zeilen bijzetten om niet weer een stapje lager te gaan.

Zaterdag gaat Amstelveen Heemraad op bezoek bij Real Sranang en wacht RKAVIC weer een derby als zij het op eigen veld gaan opnemen tegen de zaterdagselectie van RODA’23.

Tekst: Helmar Vercasman

RODA´23 (zaterdag) speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Jos Watergraafsmeer. Amstelveen Heemraad staat nu na 16 gespeelde wedstrijden op de 4de plaats in de derde klasse B. RODA staat op de 10de plek en Rkavic op de 12de plaats.