Amstelveen Heemraad won thuis met 4-0 van SCPB ’22.
Amstelveen Heemraad won thuis met 4-0 van SCPB ’22. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad wint thuis ruim van fusieclub SCPB ’22

14 november 2022 om 09:00 Voetbal

[AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft zaterdag thuis ruim gewonnen van SCPB ’22 (de fusieclub van Pancratius en Badhoevedorp) in de 3de klasse B. Voor rust was er nog sprake van een matig potje voetbal, maar in blessuretijd viel de welverdiende 1-0 voor Amstelveen toen Max Boonstoppel de verdediging van SCPB wegzette en Shaquille Djairin op maat wist te bedienen. In de 2de helft pakte een aantal wissels heel goed uit. Max Boonstoppel, Jaïr Cruden en Ibrahim Uwamahora zetten Amstelveen binnen 10 minuten op 4-0 en de wedstrijd was gespeeld.

Amstelveen Heemraad had wat goed te maken na de dramatische laatste tien minuten in de wedstrijd tegen Roda’23, toen de ploeg drie doelpunten tegen kreeg en tegen een 4-1 nederlaag aan liep. Maar Amstelveen kreeg de eerste helft weinig vat op het opportunistische voetbal van SCPB’22 en was slordig in de opbouw. Toch waren er kansen, waarbij Ralph Groenteman een plaag was voor de verdedigers van SCPB. Twee keer belandde Groeteman op de grond in de vijandige 16, maar twee keer wuifde de goed leidende Jordy Wals de roep om een strafschop weg. Terwijl iedereen uitging van een 0-0 ruststand was daar in blessuretijd Max Boonstoppel. Hij dribbelde langs twee verdedigers en zag Shaquille Djairin vrij staan voor een lege goal, de pass was op maat en de afwerking zoals die wezen moest. Met een 1-0 voorsprong had Amstelveen dan eindelijk zijn voorsprong.

Na rust volgende snel twee wissels en dat gaf Amstelveen een boost. De combinaties kwamen weer op bij Amstelveen en na een uur spelen was een actie van Ralph Groenteman beslissend en kon Max Bonnstoppel zijn voorzet prima afmaken en de 2-0 aantekenen. Drie minuten later zag Zakaria Madrane de wegsprintende Jaïr Cruden gaan en zijn pass werd prima afgemaakt door Cruden die diagonaal Brian Beijers wist te passeren.

Zes minuten later weer een gouden wissel. Ibrahim Uwamahora kwam in het veld en zijn eerste balcontact was dat hij de bal aannam, met een kapbeweging zijn directe tegenstander wist uit te schakelen en met een prachtig schot Beijers kansloos liet. Met een 4-0 stand werden de laatste 20 minuten zonder verdere noemenswaardigheden uitgespeeld. Aanstaande zaterdag gaat Amstelveen Heemraad naar IJmuiden.

Tekst: Helmar Vercasman