De huidige scherpe bocht in het Kazernepad.
De huidige scherpe bocht in het Kazernepad. Gemeente Amstelveen

Scherpe bocht in Kazernepad nabij KKC gaat begin mei verdwijnen

20 april 2023 om 14:06 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De scherpe bocht in het Kazernepad ter hoogte van het Keizer Karel College gaat verdwijnen. Van 1 tot en met 5 mei en op 12 mei zijn er werkzaamheden om de slinger in het fietspad te verleggen. Ook komt er een nieuw stuk voetpad bij. 

Het fietspad buigt straks eerder af en de slinger wordt meer naar het westen verplaatst, waardoor de bochten minder scherp zijn. Daarnaast constateerde de gemeente dat veel voetgangers over het fietspad lopen. Daarom wordt het voetpad dat na vanaf de Stationsstraat langs het Kazernepad loopt verlengd. De boom die daar nu staat blijft behouden. Het voetpad loopt straks om de boom heen. 

KORTE OMLEIDING

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 mei en op vrijdag 12 mei wordt er een korte omleiding op het Kazernepad ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen tussen de Stationsstraat en de A9 gebruik maken van de Elegast en de Ouderkerkerlaan. Dit staat aangegeven middels gele borden op locatie. 

MEIVAKANTIE

De werkzaamheden vallen in de meivakantie zodat scholieren geen hinder van de werkzaamheden ondervinden. Vanwege de verwachte drukte met Koningsdag in het Oude Dorp start de aannemer in de tweede week van de vakantie en niet in de eerste week. Op de laatste dag, vrijdag 12 mei, wordt het nieuwe fietspad geasfalteerd. Op deze dag zijn er verkeersregelaars aanwezig. 

OVERKAPPING A9

De aanpassing van het Kazernepad is tijdelijk. Als Rijkswaterstaat in 2027 klaar is met de werkzaamheden aan de A9 komt er namelijk een nieuw fietspad over de toekomstige overkapping bij het Oude Dorp. Ook de verbinding van de Elektrische Museumtramlijn Amsterdam met Amstelveen-Zuid wordt na afloop van de werkzaamheden weer hersteld.

Via een handtekeningenactie werd in november door omwonenden om aanpassing van het Kazernepad gevraagd vanwege de onveilige situaties die zich op het fietspad voordoen. Die actie betrof het gedeelte tussen het Oude Dorp en de Molenweg.

In januari waarschuwde GroenLinks fietsers voor gevaar op het Kazernepad nabij het KKC.


Stieneke Kruijer en Simon Lutz waarschuwden fietsers in januari voor de volgens hen onveilige situatie op het Kazernepad. - Foto: GroenLinks Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie