Een sticker op de liftdeur met 'Excuses, lift is buiten dienst' is de enige melding die wordt gedaan.
Een sticker op de liftdeur met 'Excuses, lift is buiten dienst' is de enige melding die wordt gedaan. BBA

BBA dringt aan op aanpak van storingen liften Amstelveenlijn

10 maart 2023 om 11:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) dringt bij het college van B en W aan op aanpak van de storingen in de liften van de Amstelveenlijn. De partij heeft over een langere periode verschillende meldingen gekregen dat een lift op een van de perrons op de tramlijn in storing of buiten bedrijf was. Recentelijk gebeurde dat op de halte Oranjebaan waarbij de lift vijf dagen buiten dienst was. Dit leverde voor de mindervalide en oudere reizigers een onaangename verrassing op.

Informatie over de storingen worden volgens BBA ook niet tijdig gecommuniceerd, ook niet via de GVB reisapp. Een sticker op de liftdeur met ‘excuses, lift is buiten dienst’ is de enige melding die wordt gedaan. ‘Uiteraard leidt dit tot onduidelijkheid en ergernis bij de reizigers,” aldus BBA.

BBA-raadslid Ferry van Groeningen heeft hierover zijn zorgen geuit in schriftelijke vragen die hij aan het college van B en W over deze kwestie heeft gesteld. “Naast een betrouwbare dienstregeling, is een goede bereikbaarheid van het openbaar vervoer en dus een ongestoorde toegang tot het perron een randvoorwaarde, voor alle reizigers. Bij navraag blijkt dat er geen duidelijke afspraken zijn tussen de gemeente Amstelveen en de GVB over het bijhouden van het aantal storingen, communicatie naar de reiziger en zeker niet over de termijn waarbinnen een storing opgelost moet worden. Een onaanvaardbare situatie,” stelt Van Groeningen.. 

BBA wil hier verandering in brengen en roept het college op controleerbare afspraken met de GVB te maken over het melden, oplossen en voorkomen van storingen aan de liften.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie