Stieneke Kruijer en Simon Lutz waarschuwden fietsers vanmorgen voor de volgens hen onveilige situatie op het Kazernepad.
Stieneke Kruijer en Simon Lutz waarschuwden fietsers vanmorgen voor de volgens hen onveilige situatie op het Kazernepad. GroenLinks Amstelveen

GroenLinks waarschuwt fietsers voor gevaar op het Kazernepad nabij KKC

9 januari 2023 om 10:36 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Politici van GroenLinks Amstelveen hebben fietsers maandagochtend op het Kazernepad nabij het Keizer Karel College gewaarschuwd voor verkeerssituatie op deze locatie die volgens hen onveilig is. De partij dringt er bij de gemeente op aan om deze situatie te verbeteren. “In het smalle fietspad zit een gevaarlijke bocht, vlak bij het KKC. Nu de scholen weer beginnen en het druk is op het fietspad, wijzen wij alle fietsers erop hoe gevaarlijk dit punt is,” aldus GroenLinks-raadslid Stieneke Kruier in toelichting op de actie.

“Vaak komen fietsers met een te hoge snelheid aan en belanden daardoor in de bocht op de verkeerde weghelft. Als er dan een tegenligger aankomt die niet meer kan uitwijken, krijg je een ongeluk,” vult burgerraadslid Simon Lutz aan. “Het pad is op die plek heel smal. Het is wachten tot het misgaat.’

GroenLinks heeft voor de kerst al tijdens een raadsdebat om aandacht gevraagd voor dit probleem. “Het is nu tijd dat de gemeente iets dóet,” aldus Stieneke Kruijer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie