Afbeelding
Google

Bezoekers inloopavonden concept Gebiedsvisie: ‘Groenelaan is niet veilig’

15 november 2022 om 16:45 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Wijkbewoners ervaren de Groenelaan als gevaarlijk. Oversteekplaatsen liggen verkeerd, er wordt te hard gereden en fietsers voelen zich er ‘absoluut onveilig’. Dit brachten bewoners van de wijk Groenelaan afgelopen week naar voren tijdens twee inloopavonden over de concept Gebiedsvisie voor de toekomst van de wijk die de Wijkkoepel Groenelaan heeft opgesteld. 

De opkomst was met zo’n dertig bezoekers beperkt, maar menigeen had wél de visie helemaal gelezen. Het beperkte aantal bezoekers maakte het goed mogelijk persoonlijke gesprekken te voeren. Veelbesproken was de snel veranderende samenstelling van de bevolking door de komst van statushouders, arbeidsmigranten en expats, maar ook het groeiend aantal gezinnen na een lange periode van vergrijzing. Dat alles vraagt om andere voorzieningen, maar ook om onderling ‘aanspreken’ en ‘afspreken’. Mensen wonen met plezier in de wijk, maar verwachten respect in de omgang met elkaar én met de buitenruimte.

Onderwerpen die verder aan de orde kwamen waren onder meer de drassige grond in natte winterperioden en het verdwijnen van bomen en heesters, waar gras voor in de plaats komt dat slecht wordt gemaaid. Aangrenzend polderland zou beter ontsloten moeten worden om rondjes te kunnen wandelen. Het gezondheidscentrum blijkt slecht bereikbaar per auto en al helemaal niet met de fiets. Rond winkelcentrum Groenhof moet het stallen van fietsen beter worden geregeld. Ergernis is er over Jumbo en AH vanwege laden en lossen in het weekeinde vóór 7 uur ‘s morgens. In Groenhof ontbreekt bovendien een brievenbus. In de wijk zijn ook meer laadpalen nodig voor elektrische auto’s. De visie wordt binnenkort aan het college overhandigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie