Afbeelding
Pixabay

CDA vraagt of besparing op stroom straatverlichting Amstelveen mogelijk is

5 september 2022 om 12:07 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN CDA Amstelveen heeft aan het college van B en W gevraagd of besparing op energie voor de straatverlichting in de gemeente mogelijk is. De partij wijst daarbij op de stijgende kosten als gevolg van de energiecrisis en de dreigende gasttekorten. Het CDA noemt enkele voorbeeld in Duitsland waar al tot bezuinigingen op de openbare verlichting is overgegaan.

Zo gaat de straatverlichting In de stad Weimar sinds juni een half uur later aan en een half uur eerder uit dan voorheen. Dat levert een jaarlijkse besparing op van circa 40.000 euro. In Mainz wordt volgens het CDA overwogen om ‘slimme’ straatverlichting in te voeren, waarbij lichten alleen aangaan als paden door wandelaars of fietsers gebruikt worden. De partij vraagt het college of dat ook in Amstelveen een mogelijkheid is.

Het CDA wil ook weten hoeveel de energie voor de straatverlichting kost en hoeveel deze kosten naar verwachting de komende tijd zullen stijgen vanwege de energiecrisis. De partij wil ook weten of het dimmen van straatverlichting een optie is om op de energiekosten te besparen.

Met het oog op de stijgende energielasten voor inwoners vraagt het CDA ook hoe het staat met het overleg tussen de gemeente en woningcorporatie Eigen Haard over isolatie van sociale huurwoningen en aanvullende maatregelen. Vooralsnog lijkt het effect daarvan volgens het CDA nog altijd minimaal te zijn. ‘Dit terwijl de energiekosten voor de inwoners alsmaar oplopen en de winter aanstaande is.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie