Wethouder Herbert Raat overhandigt de bloemen aan mevrouw Mulder. Links Sandra van Engelen die zich in de gemeenteraad hard heeft gemaakt voor deze vorm van aanvullend vervoer. Achter het stuur vrijwilliger Judith.
Wethouder Herbert Raat overhandigt de bloemen aan mevrouw Mulder. Links Sandra van Engelen die zich in de gemeenteraad hard heeft gemaakt voor deze vorm van aanvullend vervoer. Achter het stuur vrijwilliger Judith. Gemeente Amstelveen

Bloemen voor 500ste passagier wijkmobiel Waardhuizen/Middenhoven

22 augustus 2022 om 10:58 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Mevrouw Mulder heeft donderdagmiddag een bos bloemen gekregen omdat zij de vijfhonderdste passagier van het Wijkmobiel Uit & Thuis Waardhuizen/Middenhoven was. DE bloemen werden overhandigd door wethouder Herbert Raat (Verkeer en Vervoer) in het bijzijn van oud-raadslid Sandra van Engelen (CDA) die zich hard heeft gemaakt voor deze vorm van aanvullende vervoer. 

Inwoners van de wijk Waardhuizen-Middenhoven in Amstelveen die niet goed ter been zijn, kunnen sinds begin dit jaar het Wijkmobiel gebruiken: met een klein, elektrisch wagentje worden zij door vrijwilligers voor één euro van en naar hun bestemming in de eigen buurt gebracht. Zo kunnen zij naar hun huisarts, bezoeken ze hun vrienden iets verderop, kunnen ze meedoen aan activiteiten in het wijkcentrum of kunnen ze zelf hun boodschappen in de supermarkt doen.

Wijkmobiel Waarhuizen/Middenhoven rijdt in ieder geval tot einde jaar. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de in september aflopende proef met dit wijkvervoer  te verlengen tot en met 31 december 2022.

“Mijn complimenten aan oud-raadslid Sandra van Engelen (CDA) en mijn voorganger oud-wethouder Rob Ellermeijer die zich hebben hardgemaakt voor de Wijkmobiel”, zei wethouder Herbert Raat bij de feestelijke bijeenkomst. “En natuurlijk mijn complimenten aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. We zijn nu op een kruispunt beland. Willen we doorgaan met de Wijkmobiel dan moet daar geld voor worden vrijgemaakt. Hopelijk is hier voldoende draagvlak voor bij het college en de gemeenteraad,”stelde Raat. “Dit soort sociale pareltjes moeten we overeind houden voor de Amstelveners die met dit soort korte ritjes geholpen zijn, zoals mevrouw Mulder.”

Wie ook gebruik wil maken van het Wijkmobiel Uit & Thuis kan één dag van tevoren een ritje reserveren. Dit kan op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur via 06-4322.3719 of per e-mail naar wijkmobiel@participe.nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie