Amstelzijde afgesloten.
Amstelzijde afgesloten. Marion Kiewik

Amstelzijde: In de val gefietst

26 juli 2022 om 09:25 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Als een streep naar Amstelveen: sinds afgelopen zaterdag het nieuwe brugdeel in gebruik is genomen, hoeft het verkeer uit Ouderkerk en Amsterdam-Zuidoost niet langer bochten in de Stramanweg te trotseren om de Amstel over te steken. Voor (brom)fietsers betekent de openstelling een einde aan de omleiding en daarmee in ieder geval één haarspeldbocht en twee gevaarlijke oversteken minder.

OMLEIDING Maar fietste of wandelde je afgelopen weekend over de Amstelzijde, langs de Amstel en de restaurants, om aan het eind de brug over te steken dan liep je in de val. Plotseling blijkt een hekwerk het laatste stukje Amstelzijde af te sluiten. Je moet terug naar de Amstelslag - toch weer een gevaarlijke oversteek - en bij het stoplicht de N522 (Oranjebaan) kruisen; vervolgens via het nieuwe brugdeel alsnog de Amstel over. Voetgangers mogen nu de Oranjebaan oversteken ter hoogte van Amstelparking en Oranjestaete. En dan maar hopen dat het autoverkeer zich aan de nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur houdt. 

SLOOP De afsluiting van de Amstelzijde is nodig in verband met de sloop van de oude brug. Volgens een woordvoerder van de Provincie Noord-Holland gaat de aannemer de omleidingsroutes (duidelijker) aangeven. Naar verluidt zal de afsluiting ‘ongeveer een jaar’ duren.

Marion Kiewik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie