Afbeelding
Monique Sons/BDU

Noordelijke brug over de Amstel bij Ouderkerk in gebruik genomen

24 juli 2022 om 13:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Zaterdagochtend om 3.00 uur werd de nieuwe brug over de Amstel bij Ouderkerk opengesteld voor het verkeer. De oude brug ligt er verlaten bij en is open gezet. Al het verkeer gaat over de twee rijbanen van de nieuwe brug. Verkeer uit de richting Amsterdam Zuidoost rijdt nu vanaf de Burgemeester Stramanweg rechtdoor de nieuwe brug op. De maximumsnelheid op de rijbaan van de N522 tussen kruising Hoger Einde en Amstelslag is 30 kilometer per uur. 

Aan de noordzijde van de brug is ruimte voor fietsers in twee richtingen en een voetpad. Zaterdag werd daar al meteen veel gebruik van gemaakt. Het was duidelijk dat alle verkeersdeelnemers moesten wennen aan de nieuwe situatie. Veel fietsers en scooters gebruikten de strook voor voetgangers ook als fietspad waardoor te voet de brug passeren nogal avontuurlijk werd.

Voor voetgangers die vanuit Ouderkerk via de brug richting Amstelzijde willen is er tegenover Oranjestaete een voetgangersoversteekplaats gemaakt naar de Amstelparking. Via een aangelegd voetpad kunnen voetgangers langs het parkeerterrein naar Amstelzijde lopen.

De aannemer kan nu beginnen met de sloop van de brug. Volgens de planning gaat dat gebeuren van 1 tot en met 12 augustus. Op de nieuwe brug zijn zwarte schermen geplaatst om weg springend puin en sloopgeluid op te vangen tijdens de sloop van de oude brug.

Tot 16 juli was de doorvaart bij de brug gestremd voor schepen hoger dan 2,60 meter. De afgelopen week kon de brug weer bediend worden maar tot 1 augustus moeten met name deze schepen rekening houden met bloktijden waarop de Brug Ouderkerk bediend wordt. Tijdens de sloop van de oude brug is de vaarweg volledig gestremd van 1 tot en met 5 augustus en van 8 tot en met 12 augustus. Meer bedientijden van de brug zijn terug te vinden op de website van Provincie Noord-Holland.


Zowel fietsers, voetgangers als autoverkeer in beide richtingen gaan nu over de noordelijke brug. Foto: Monique Sons/BDU

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie