Afbeelding
René de Leeuw

PvdA vreest snoeien in openbaar vervoer

14 juli 2022 om 17:51 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Door de coronacrisis reizen minder mensen met het openbaar vervoer. De PvdA maakt zich zorgen dat hierdoor gesnoeid gaat worden in de dienstregelingen van de vervoerbedrijven. 

“De reizigersaantallen herstellen zich wel, maar zijn nog niet terug op het oude niveau,” zei PvdA-raadslid Arnout van den Bosch woensdag in de raad. “De afgelopen twee jaar heeft het Rijk de verliezen grotendeels gecompenseerd. Voor 2023 biedt het Rijk echter slechts een beperkte vangnetregeling, waardoor waarschijnlijk flink bezuinigd moet worden.” Van den Bosch vroeg zich af welke mogelijkheden er zijn om snijden in het vervoersaanbod te voorkomen.
Ook wethouder Herbert Raat vond snoeien onwenselijk. “De Vervoersregio en het Rijk dragen bij om gevolgen te beperken. Maar de gemeente heeft geen eigen middelen om het openbaar vervoer in Amstelveen op peil te houden.” De gemeente zorgt nu wel voor een pendelbus vanwege werk aan de Bovenkerkerweg. Die wordt overigens volgens Raat betaald door de provincie. Michel Becker (AVA) stelde voor de pendelbus door te trekken naar het Keizer Karelpark. Raat zegde toe daar naar te gaan kijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie